fbpx

Od Nove godine lekari Hitne službe u Zaječaru obavili 30-ak intervencija

Preporuka:

Predsednici UNS-a i NUNS-a pozvali Vladu da povuče Zaključak o informisanju u vreme pandemije

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara (NUNS) Željko Bodrožić ocenio je danas da se Zaključkom Vlade o centralzovanom informisanju javnosti o...

Malčiranje – mera u proizvodnji zdravstveno bezbednog povrća

Radi smanjenja upotrebe herbicida i ekonomičnije rane proizvodnje povrća poslednjih godina intenzivirano je malčovanje povrća. Malčovanje je stara agrotehnička...

SMS poruke Kriznog štaba: Širenje panike ili informisanje građana?

Vlada Srbije ponovo je danas preko SMS poruka pozivala pretplatnike mobilne telefonije MTS-a da se pridržavaju donetih mera kako...
- Reklama -

Ukazivanje pomoći hronično obolelim osobama, ali i saniranje manjih povreda obeležili su rad lekara Hitne službe Zdravstvenog centra Zaječar prvih dana 2019. godine.

Prema rečima dr Miroslava Nedeljkovića, načelnika Hitne službe prvih par dana bilo je 26 pregleda na terenu, i taj broj je kako je istakao uobičajen za vreme praznika i ovo doba godine.

U samoj Novogodišnjoj noći na gradskom skveru za ekipu Hitne službe nije bilo mnogo posla, a prema rečima Nedeljkovića u odnosu na ranije godine ovoga puta i tuče su izostale.

“ Bilo je uobičajeno, možda neke sitnije povrede. Ranijih godina smo imali više tuča posle 12 sati, sada je i to izostalo, barem ne u toj meri. Oko pola 2, 2 posle ponoći alkohol je učinio svoje pa je bilo par intervencija gde su ljudi preveženi na dalju dekontaminaciju“, dodao je dr Nedeljković.

On je apelovao na sve građane da ukoliko sedaju za volan ne konzumiraju alkohol, ali i da budu umereni u konzumiranju hrane i pića.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: