Društvo

Od 4. do 6. aprila 2019. Dani Timočana i Krajinaca u Beogradu

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Potencijali Zaječara i Timočke krajine, kroz brojne izložbe slika, promocije knjiga i književnih večeri od 4 do 6. aprila ove godine biće predstavljeni srpskoj prestonici u okviru manifestacije „Dani Timočana i Krajinaca“. Navedenih dana svim posetiocima u Beogradu biće predstavljeno ono najbolje iz Zaječara, najavljuju organizatori.

U četvrtak, 4. aprila, u kući Đure Jakšića u Skadarliji od 19 sati biće otvorena izložba slika i skulptura Zaječarca Milana Šolca. Pomenutog dana biće priređeno i književno veče na kome će govoriti Božana Trifunović. Od 19.30 sati, biće priređena promocija knjige „Crna mamba“, autora Tamare Simeonović.

U petak, 5. aprila, u 18 sati, u biblioteci „Petar Kočić“, biće predstavljena zbirka pesama „DRAINAC i druge pesme Vlaste Mladenovića“. Na promociji će, pored autora, govoriti Branislav Veljković, Nebojša Ćosić i Živko Nikolić.

U subotu, 6. aprila, u 12 sati, biće održana godišnja Skupština Udruženja, u Kamenoj sali Doma Sindikata, dok će u 20 sati, početi Zavičajno Veče u Domu Vojske. Prodaja karata je u Domu Vojske 2, 3, 4, i 5. aprila od 15 do 19 sati. Cena karte je 1.700 dinara, najavljuju organizatori.

Podsećamo, tradicionalna manifеstacija „Dani Timočana i Krajinaca“ održana je još 2015. godine u kući Đurе Jakšića u „Skadarskoj ulici“ u Bеogradu.

Predstavnici Udruženja Timočana i Krajinaca trude se da svake godine promovišu znamеnitosti grada na Timoku u Beogradu.

Dodaj komentar