Društvo

Od 11. do 17. marta na području Zaječara zabeleženo 609 saobraćajnih prekršaja

foto: toplickevesti.com

Od 11. do 17. marta 2019. godine saobraćajna policija sprovela je na području Policijske uprave Zaječar pojačanu kontrolu saobraćaja. Tom prilikom policija je kontrolisala korišćenje sigurnosnog pojasa i načina prevoženja dece u vozilima i zabeležila 609 saobraćajnih prekršaja.

Policijski službenici saobraćajne policije Policijske uprave u Zaječaru, za vreme trajanja međunarodne pojačane kontrole saobraćaja TISPOL, su na svom području otkrili i u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima sankcionisali 609 saobraćajnih prekršaja.

Tokom ove akcije, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa u toku vožnje sankcionisano je 299 vozača, 61 suvozač i 35 putnika na zadnjem sedištu. Otrkiveno je i u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima sankcionisano i 214 drugih saobraćajnih prekršaja, kao što su nepropisna upotreba telefona tokom vožnje i upravljenje vozilom pod dejstvom alkohola.

Za vreme trajanja ove akcije na području Policijske uprave Zaječar nisu otkriveni saobraćajni prekršaji nepropisnog prevoza dece.

Apel svim učesnicma u saobraćaju svakako je pridržavanje saobraćajnih propisa i pravila, kako bi se izbegle ne samo zakonske sankcije, nego pre svega nezgode i posledice u njima.

Podsećamo, od početka 2019. godine, u svojstvu vozača ili putnika u motornim vozilima, poginulo je 15 osoba koje nisu koristile sigurnosni pojas, od kojih je šestoro zadobilo smrtne povrede usled ispadanja iz vozila.

Dodaj komentar