fbpx

Od 11. do 17. marta na području Zaječara zabeleženo 609 saobraćajnih prekršaja

Preporuka:

Vreme je za kalendare i reklamni materijal za 2020. godinu

Na kraju stare i početku Nove godine, kalendar je obično prva stvar koje se svaki domaćin seti da nabavi...

Dnevni horoskop za UTORAK – 12. novembar 2019.godine

Pun Mesec u Biku ovoga utorka nam donosi mirenje suprotnosti, s obzirom da je Sunce u Škorpiji, a Mesec...

JKSP Zaječar dežura za praznik

Javno komunalno-stambeno preduzeće „Zaječar“ sutra 11. novembra, na Dan primirja u Prvom svetskom ratu, za korisnike svojih usluga, organizuje...
- Reklama -

Od 11. do 17. marta 2019. godine saobraćajna policija sprovela je na području Policijske uprave Zaječar pojačanu kontrolu saobraćaja. Tom prilikom policija je kontrolisala korišćenje sigurnosnog pojasa i načina prevoženja dece u vozilima i zabeležila 609 saobraćajnih prekršaja.

Policijski službenici saobraćajne policije Policijske uprave u Zaječaru, za vreme trajanja međunarodne pojačane kontrole saobraćaja TISPOL, su na svom području otkrili i u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima sankcionisali 609 saobraćajnih prekršaja.

Tokom ove akcije, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa u toku vožnje sankcionisano je 299 vozača, 61 suvozač i 35 putnika na zadnjem sedištu. Otrkiveno je i u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima sankcionisano i 214 drugih saobraćajnih prekršaja, kao što su nepropisna upotreba telefona tokom vožnje i upravljenje vozilom pod dejstvom alkohola.

Za vreme trajanja ove akcije na području Policijske uprave Zaječar nisu otkriveni saobraćajni prekršaji nepropisnog prevoza dece.

Apel svim učesnicma u saobraćaju svakako je pridržavanje saobraćajnih propisa i pravila, kako bi se izbegle ne samo zakonske sankcije, nego pre svega nezgode i posledice u njima.

Podsećamo, od početka 2019. godine, u svojstvu vozača ili putnika u motornim vozilima, poginulo je 15 osoba koje nisu koristile sigurnosni pojas, od kojih je šestoro zadobilo smrtne povrede usled ispadanja iz vozila.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Do kraja nedelje počinje uklanjanje česme sa trga u Zaječaru

Pomeranje arterske česme sa zaječarskog skvera, najavljeno još početkom septembra 2019. godine trebalo bi da otpočne do 17. novembra, najavio je u dnevniku "T1"...

Učestvujte u sprovođenju antikorupcijskog plana

Javni konkurs za izbor članova radnog tela za praćenje sprovođenja Lokalnog antikorupcijskog plana grada Zaječara raspisan je danas, 13. novembra. Tim povodom iz Grdaske...

Novi pasoš zatražite i pre isteka važećeg

Građani Srbije moći će da podnesu zahtev za izdavanje novog pasoša šest meseci pre isteka važenja prethodno izdatog pasoša, izjavio je ministar unutrašnjih poslova...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: