fbpx
Društvo Izdvajamo

Obustavljeno štampanje “Zaječarskih vesti” dok traje vanredno stanje

U cilju zaštite zdravlja zaposlenih, ali i čitalaca od širenja korona virusa, redakcija “Zaječarskih vesti” donela je odluku da obustavi štampanje i deljenje besplatne dvonedeljne novine do dana prestanka vanrednog stanja. Prema rečima rukovodstva ova odgovorna odluka doneta je u cilju poštovanja preporuka Svetske zdravstvene organizacije, jer sam proces štampanja novine, kao i njegova distribucija na ulicama grada predstavlja opasnost od širenja virusa u ovom trenutku.

Od trenutka pojave virusa COVID-19, brojna naučna istraživanja potvrdila su da virus korona na spoljnoj temperaturi na površinama poput hartije može da opstane od dva do čak pet dana.

“I prema zaposlenima, ali i prema čitaocima bilo bi krajnje neodgovorno da u ovom trenutku nastavimo sa štampanjem i deljenjem besplatnih “Zaječarskih vesti” na ulicama grada. S tim u vezi urednički kolegijum doneo je odluku da tokom trajanja vanrednog stanja novina neće biti štampana i deljena građanima”, kažu u redakciji “Zaječarskih vesti”.

Prema rečima zaposlenih, “Zaječarske vesti” mahom su bile namenjene starijim sugrađanima i onima koji ne koriste društvene mreže.

“Deljenje novine slučajnim prolaznicima na ulicama grada tokom trajanja vanrednog stanja gotovo je nemoguće iz više razloga. Prvi i osnovni je što su ljudi stariji od 65 godina u karantinu i izlazak im je zabranjem, a drugi je što bi deljenje novine u trenutku kada je na snazi vanredno stanje bilo krajnje neodgovorno i prema građanima i prema zaposlenima. Nemoguće je u trenutnoj situaciji držati pod kontrolom čitav proces štampanja i distribucije i biti 100 % siguran da se virus u nekom trenutku neće možda naći i na papiru. Zato je najpoštenije prekinuti štampu”, kažu u redakciji “Zaječarske vesti”.

Iz redakcije poručuju da će dok traje vanredno stanje najaktuelnije informacije i teme građani i dalje moći da pročitaju na portalu “Zaječar online”.

Podsećamo, poslednji osmi broj Zaječarskih vesti izašao je iz štampe u petak, 6.marta kada je do tog trenutka građanima Zaječara podeljeno oko 10.000 ovog besplatnog dvonedeljnika.

Hvala na razumevanju!

Dodaj komentar