fbpx
Društvo

Obuka zaječarskih đaka: Postanite promoteri održivog razvoja

Učenički parlament zaječarske Gimnazija u saradnji sa Dečijim centrom realizuje obuku na temu održivog razvoja u okviru programa “Održiva ZAjednica – Gimnazija Zaječar.” Obuku su osmislili iskusni članovi Dečijeg centra u saradnji sa članovima učeničkog parlamenta “Gimnazija Zaječar.”

Prema rečima Nikole Trajkovića, koordinatora programa, cilj edukacije je da upozna srednjoškolce sa globalnim ciljevima održivog razvoja.

Nikola Trajković, Đački parlament zaječarske Gimnazije; FOTO: zajecaronline.com

“Na ovaj način će razviti kritičko mišljenje u tri pravca (priroda, društvo i ekonomija) i pripremiti ih za učešće u ostalim aktivnostima ovog programa”, kaže Trajković.

Program Održiva ZAjednica – Gimnazija Zaječar je inicijativa učenika gimnazijskog parlamenta i obuhvata dvodnevnu edukaciju i niz odabranih aktivnosti. Nakon obuke đaci postaju promoteri održivog razvoja u svojim školama i organizuju aktivnosti poput zagovaračkih kampanja, sadnje stabala razvijanja školskog sistema reciklaže, izrada murala i mini aktivnosti koje će osmisliti polaznice ove obuke.

“Važna aktivnost našeg projekta je promocija održivog razvoja kroz redovnu nastavu, na inovativan način, a učenici/ce će zajedno sa svojim profesorima odrediti koje su to nastavne jedinice koje je moguće povezati sa ovom temom i osmisliti čas”, istakao je Trajković.

Edukacija će se održati 9. i 11. novembra u prostorijama Zaječarske inicijative. Početak je u 10 sati i 30 minuta.

 

Dodaj komentar