Društvo

OBJEKAT JAVNE GARAŽE PONOVO POSTAJE PIJACA: Parking će biti besplatan, pijaca pokrivena, a biće izgrađena i nova hala sireva!

Objekat javne garaže u ulici Bulevara Zorana Đinđića, bivšoj Moravskoj ulici u Zaječaru biće ponovo pušten u rad i na tom mestu  će ponovo biti vraćena pijaca, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Prema njegovim rečima pomenuti objekat mogao je biti pušten u rad još krajem septembra 2015. godine, jer je još tada dokazano da je objekat javne garaže izgrađen po najvećim standardima i pravilima Evropske unije.

„Objekat je podoban za upotrebu. Sve je urađeno još 26. septembra, a već 7. decembra 2015. je objekat mogao da bude potpuno pušten u upotrebu. Ali, na žalost, to se nije desilo

Naša pijaca izgleda kao neko karton naselje i trudićemo se da u što skorijem vremenskom periodu, najkasnije sredinom sledeće nedelje, pustimo prvo javnu garažu da se koristi, a kasnije i pijacu.

Upotreba garaže podrazumeva i da više nema parkiranja gde se kome prohte, na javnim površinama, Kursulinoj i drugim okolnim ulicama.

Garaža će biti besplatna i niko neće moći da kaže da nema para da se parkira“ „, istakao je Ničić.

Gradonačelnik Ničić je na konferenciji istakao i da je kvalitet do sada izvedenih radova dokazan još jula 2009. godine kroz navedenu dokumentaciju, ali da niko od čelnika grada u prethodnih nekoliko godina nije hteo da podnese zahtev za izdavanje upotrebne dozvole.

„Građani Zaječara zaslužuju pijacu po evropskim standardima , a laž vezanu za to da garaža nije bezbedna za upotrebu, sada smo dokumentima i demantovali.

Najavljujem da će uskoro garaža moći da se BESPLATNO koristi za parkiranje vozila, čime ćemo u mnogome smanjiti saobraćajne gužve i haos oko autobuske stanice, a posebno u Kursulinoj ulici“, najavio je Ničić.

On je za ovu i sledeću godinu najavio i POKRIVANJE KOMPLETNE PIJACE (i objekta javne garaže, i drugog dela) ali i uređenja sadašnje HALE SIREVA.

“ Pokušaćemo da pokrijemo i jednu i drugu pijacu i da osposobimo garažu da građani mogu da koriste besplatno.

Pokušaćemo u narednoj godini i da preuzmemo ili otkupimo zemljište od vlasnika sadašnje autobuske stanice da uredimo Halu sireva, tako da ona bude na dva nivoa.

Projekat je u izradi, a nakon izrade projekta krenućemo i sa njegovom realizacijom“, najavio je Ničić.

On je na konferenciji istakao i da će deo pijace na kome se danas nalazi hala sireva biti klimatizovan tokom leta, a da će biti urađen i sistem grejanja, kako bi prodavci ali i kupci neometano mogli da pomenuti objekat koriste i tokom zime.

Dodaj komentar