Društvo

Obeležen nacionalni praznik Bugarske u Zaječaru

Atlas Servis - 24h pomoć na putu

Programom koje je izvelo kulturno umetničko društvo iz Bugarske obeležen je nacionalni praznik Bugarske, 3. mart, koji predstavlja 142. godišnjicu oslobođenja od turskog ropstva.

U cilju unapređenja i jačanja srpsko-bugarskih odnosa, kao i prošle godine, ovaj praznik obeležen je programom na gradskom trgu u Zaječaru u režiji Udruženja srpsko – bugarskog prijateljstva „Svetlina“.

Predsednica ovog udruženja, Katja Kostova pozdravila je sve prisutne i zahvalila se gradu Zaječaru koji je omogućio jednu ovakvu manifestaciju.

„Za nas kao udruženje i za mene lično je ogromno zadovoljstvo i čast da ovaj praznik proslavljamo baš u Zaječaru. Sa nama su dva plesačka društva iz Bugarske, „Zdravec“ i „Iskra“ koja nam pomažu u izvođenju celokupnog programa.“

Nakon plesa na centru, u saradnji sa Savezom slovenačke kulturne zajednice u Timočkoj krajini predstavljena je i poezija bugarskih autora.

„Društvo „Svetlina“ nas je pozvalo kao slovenačku kulturnu zajednicu da učestvujemo na ovoj manifestaciji i mi smo izveli dve pesme bugarskih pesnika“, rekao je Miroslav Piljušić, predsednik saveza slovenačke kulturne zajednice u Timočkoj krajini.

Nakon završetka programa upriličen je i svečani koktel za članove plesačkih sastava i slovenačkog kulturnog društva.

 

1 komentar

Dodaj komentar