Društvo

Obaveštenje za učenike koji upisuju prvi razred zaječarske Gimnazije

Atlas Servis - 24h pomoć na putu

Gimnazija u Zaječaru nudi učenicima koji upisuju prvi razred školske 2020/2021. godine sledeća 4 izborna programa:

  • Zdravlje i sport
  • Umetnost i dizajn
  • Primenjene nauke
  • Jezik, mediji i kultura.

Učenici se opredeljuju za 2 od pomenuta 4 programa. Informacije o pomenutim programima mogu se preuzeti OVDE.

Takođe, iz Gimnazije u Zaječaru obaveštavaju da je došlo do promene u kalendaru upisnih aktivnosti.

Novi termini upisa su:

Upis učenika u srednje škole – prvi upisni krug, osim za upis u muzičke i baletske škole, četvrtak – petak, 9. i 10. jula, od 8 do 15 sati

Upis učenika u srednje škole – drugi upisni krug, osim za upis u muzičke i baletske škole, ponedeljak 13. jula, od 8 do 15 sati

Upis se može realizovati ili e-upisom ili na dosadašnji način direktno u srednjoj školi.

Pored usluge eUpis za škole, od ove godine dostupna je i usluga za roditelje/druge zakonske zastupnike učenika koja im omogućava upis učenika u skladu sa ostvarenim pravom, bez dolaska u školu. Svakako, učenici se mogu upisati i dolaskom u školu, kada je dovoljno da u papirnom obliku predaju ispravno popunjenu prijavu za upis, dok će škola pribaviti ostale dokumente po službenoj dužnosti u elektronskom obliku korišćenjem usluge eUpis.

Usluga će biti dostupna u periodu upisa u redovne škole i samo za one učenike koji upisuju redovna odeljenja. Popunjavanjem prijave za upis učenika u srednju školu, roditelj/drugi zakonski zastupnik unosi podatke koji su školi neophodni za upis učenika u srednju školu.

Uneti podaci će školi biti vidljivi u okviru usluge eUpis, a proveru potrebnih činjenica u skladu sa zakonom ovlašćeno lice će sprovesti pristupom postojećim evidencijama po službenoj dužnosti, na isti način kao i za učenika koji radi upisa dođe u školu.

Ukoliko je upis uspešan, roditelj će biti obavešten o tome. Ukoliko upis nije uspešan roditelj se obaveštava da je neophodno da se radi upisa obrati školi, kada je potrebno proveriti sve unete podatke, kao i podatke koji su dohvaćeni iz službenih evidencija, te otkloniti nedostatke i učenika upisati u školu. Napominjemo da su svi potrebni dokumenti za upis učenika u prvi razred srednje škole definisani Кonkursom.

Prema tome, roditelji/drugi zakonski zastupnici:

1) Imaju mogućnost prijave za upis učenika u srednju školu preko Portala eUprava i da, u tom slučaju, ne moraju da dolaze u školu.

2) Oni koji ne iskoriste uslugu preko Portala eUprava moraju da dođu u školu, ali da nema potrebe da donose bilo koji dokument u papirnom obliku (izvode, potvrde o prebivalištu i sl.)

Izvor: gimza.edu.rs

Dodaj komentar