fbpx
Društvo Izdvajamo

O.Š. “Vuk Karadžić” u Velikom Izvoru oko 250.000 dinara od Ministarstva pravde

Osnovna škola “Vuk Кaradžić” u Velikom Izvoru dobila je za projekat “Postavljanje podnih obloga” 257.244 dinara na konkursu Ministarstva pravde za dodelu sredstava prikupljenih na osnovu odlaganja krivičnog gonjenja. Od timočkih opština, novac po osnovu oportuniteta otišao je i u Sokobanju, Bor, Kladovo i Majdanpek.

Ministarka pravde Nela Kuburović uručila je 29. jula u Narodnom muzeju Srbije ugovore  o dodeli sredstava prikuplјenih na osnovu odlaganja krivičnog gonjenja – oportuniteta za 150 projekata od javnog interesa iz oblasti zdravlјa, kulture, prosvete i socijalne zaštite u ukupnoj vrednosti od 470 miliona dinara.  Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Velikog Izvora iznos od 257.244 dinara utrošiće na postavljanje podnih obloga u školi.

Za oblast prosvete odnosno obrazovne ustanove, ukupno 65 škola i vrtića izdvojeno je 142.111.901 dinara i to za 9 vrtića, 11 srednjih škola i 44 osnovne škole, navela je Kuburović.

Preostalih 10 projekata na konkursu dobilo je 17.804.934 dinara i to turističke organizacije Bora i Ivanjice, Udruženje Čika Boca, Beogradska rolerijada, manifestacija Noć muzike i drugi.

Od timočkih opština, novac po osnovu oportuniteta ide i u Sokobanju, Bor, Kladovo i Majdanpek.

Opšta bolnica Majdanpek je za nabavku saniteta dobila 4 miliona dinara, a Specijalna bolnica Sokobanja za kupovinu saniteskog kombi vozila 4,2 miliona dinara.

Centru za kulturu u Кladovu odboreno je za rekonstrukciju krova biblioteke 6,34 miliona, dok je Turistička organizacija grad Bora dobila 168.740 dinara za unapređenje zaštite na radu turističkih vodiča na lokalitetu Lazareva pećina.

Ministarka pravde Nela Kuburović / printscreen

“Ove godine za 22 projekta iz oblasti socijalne zaštite dodeljeno blizu 70 miliona dinara i to za sedam gerontoloških centara, pet centara za decu i lica ometena u razvoju, ustanove za negu odraslih i starih i druge.

Na 35 zdravstvenih ustanova raspoređeno je 181 milion dinara, dok je iz oblasti kulture 11 projekata dobilo više od 50 miliona dinara. Кada je u pitanju podrška osobama sa invaliditetom, sedam ustanova i udruženja, poput udruženja slepih i gluvih, Udruženja osoba sa autizmom, Nurdora i drugih, dobilo je oko osam i po miliona dinara”, istakla je ministarka Kuburović.

U protekle četiri godine dodeljeno je ukupno 1,6 milijardi dinara za 445 projekata.

Dodaj komentar