fbpx
Politika

Novo zaduživanje grada – 107 miliona dinara za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda

Odbornici su danas na sednici, zakazanoj po hitnom postupku, odobrili da gradonačelnik Velimir Ognjenović zaključi ugovor sa bankom o kreditu u visini od 107 miliona dinara. 

Grad Zajеčar ćе sе dugoročno zadužiti 107 miliona dinara za završеtak invеsticija započеtih ranijih godina. Tim novcеm bićе završеni radovi na starom groblju i u ulicama: Sokobanjskoj, Nikolе Pašića, Kotorskoj i Cara Dušana.

030216-kredit-1

Na sednici skupštine, nakon rasprave između odbornika opozicije i vlasti, gradonačelnik je povukao sa dnеvnog rеda zasеdanja Odluku o izmеnama i dopunama odlukе o lokalnim administrativnim taksama, dok je Gradsko vеćе jе Odluku o izmеnama i dopunama odlukе o visini naknadе za izvršеnе uslugе Gradskе upravе upotpunilo amandmanom.

Došlo je i do verbalnih čarki između odbornika Dragoslava Đorđevića (Pokret za Krajinu) i većnika Saše Dimitrijevića. Odbornik Đorđević izneo je podatke da je gradonačelnik Ognjenović potrošio 16 tone goriva za period od godinu dana.

“Kada se to prevede u kilometražu, to iznosi oko 600km dnevno, ili potrošeno u dinarima oko 2.080.000,oo.” – rekao je Đorđević

Stefan Zankov je u toku skupštine odgovorio odborniku Đorđeviću na postavljeno pitanje potvrdno , ali da nije reč o Ognjenoviću, već o nekom drugom čoveku. Odbornik Đorđević se nije složio sa tvrdnjom Stefana Zankova, već je još jednom potvrdio da je reč o gradonačelniku.

Nezavisni odbornik Dejan Zdravković je u većini slučajeva, prilikom glasanja bio uzdržan.

Saša Radulović je takođe ušao u verbalni sukob sa predsednikom Skupštine grada (Stefan Zankov), jednom prilikom dobacio je sa govornice: “Znaš ko se javlja sam”.

Odlukom odbornika, otpušten je dug Javnom komunalno-stambenom preduzeću “Zaječar” za isporučeni mazut, a za iznos otpuštenog duga, u iznosu od preko 22 miliona dinara, biće umanjeno potraživanje ovog preduzeća prema korisnicima budžeta grada Zaječara, na ime naknade za isporučenu toplotnu energiju.

Za novog prеdsеdnika Komisijе za borbu protiv korupcijе na tеritoriji grada Zajеčara imеnovan jе Ljubiša Pеtković. Opozicija je žestoko reagovala oko imenovanja Ljubiše Petkovića na mesto predsednika komisije za borbu protiv korupcije.

“Ljubiša Petković je pravi čovek za to mesto, prvo je ukrao mandat Demokratske stranke, zatim politički zaposlio svoje ukućane, da bi potom isto uradio i prešao u redove magistra Mirkovića”- rekao je Dragoslav Đorđević odbornik Pokreta za Krajinu.

Izbor Ljubiše Petkovića kritikovao je i Miodrag Simonović: “Mislim da Ljubiša Petković nije čovek za to mesto”.

Tačka na kojoj je trebalo da se raspravlja o lokalnim i administrativnim taksama ( trebalo da poskupe za 10 do 20 procenata) , povučena je sa dnevnog reda.

Jednog trenutka u sali je bilo prisutno, nešto više od 30 odbornika. Iz redova opozicije bilo 11 odbornika.

Portal Zajecaronline postavlja pitanje :

Šta bi se desilo da su odbornici opozicije napustili zasedanje?

 

2 komentara

  • Jeste. I tek ce se zaduzivati. Kako su placane propale Boskove investicije i razna putovanja i rukomet, iz kredita. E posto para nema za te rate kredita ijl jos se Sasa zaduzivao dodatno, mora se podici NOVI kredit za isplatu nekih vec zavrsenih stvari u gradu, ma kakve da su. Koliko je samo para uzeto za ulice i groblje koje je radjeno pod okriljem AD puta!? Sve u svemu Bosko i Sasa su unistili grad. Bosko poceo, Sale udario pecat! I uopste i ne razmisljam o povratku Boska na vlast. To bi tek bilo vredjanje inteligencije gradjana.

Dodaj komentar