Društvo Izdvajamo

Novo drveće nabavljeno još pre sastanka sa stanarima ulice Ivana Milutinovića

Sastanak sa stanarima ulice Ivana Milutinovića u Zaječaru na kome je trebalo da se razmatra pitanje da li će drvored lipa u pomenutoj ulici biti posečen ili ne, održan je 25. oktobra u sali Gradske uprave. I pored uveravanja gradonačelnika Zaječara Boška Ničića da će svaka lipa koja može biti sačuvana i ostati, građani su bili skeprični, jer im kako su izjavili stav gradonačelnika prilikom sastanka nije ulivao nadu da „stvar“ već nije unapred završena i da su građani samo pozvani da budu stavljeni pred „svršen čin“.

O tome kako ističu svedoči i postupak javne nabavke koji je Javno komunalno preduzeće „Timok održavanje“ pokrenulo 10. oktobra 2019. godine.

 

 

Proces pomenute javne nabavke drvenastih i žbunastih sadnica završeno je još 22. oktobra (tri dana pre održavanja sastanka sa stanarima) i ugovor je dodeljen ponuđaču „Bio Jela“ d.o.o. iz Velikog Šiljegovca u vrednosti od 437.372 dinara sa PDV-om.

Predmet javne nabavke bila su 238 stabala listopadnog drveća, oko 80 stabla četinara preko, 600 sadnica ukrasnog šiblja, stotinak perena i oko 130 komada ukrasnih trava.

Podsećamo, pomenute drvenaste i žbunaste biljke bića iskorišćene za ozelenjavanje ulica u Zaječaru koje će biti rekonstruisane.

4 komentara

  • ovo je proklet grad..vice lalić i boško ničić!!!dobitna kombinacija…dabogda vam se osusila nabavka!!!

  • a evo jutros 08.11.2019.godine opet se na GRADSKOJ HUMCI vadi staro cvece i sadi novo!!da li se to sprema SAHRANA GRADA..??? vreme je!! boško je sve spremio na vreme da bude veličanstveno..mozda i vatromet….

Dodaj komentar