fbpx
Društvo Izdvajamo

Novi pasoš zatražite i pre isteka važećeg

Građani Srbije moći će da podnesu zahtev za izdavanje novog pasoša šest meseci pre isteka važenja prethodno izdatog pasoša, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, obrazlažući izmene i dopune Zakona o putnim ispravama.

Stefanović je rekao u Skupštini da je cilj izmena i dopuna Zakona o putnim ispravama je pojednostavljivanje procedura i efikasnije ostvarivanje prava građana.

FOTO: N1

„Građani imati mogućnost da zatraže izdavanje novog pasoša šest ili više meseci pre isteka tog dokumenta, kako bi mogli nesmetano da putuju u zemlje koje imaju propise da vam pasoš mora važiti još tri ili više meseci od datuma izlaska iz te zemlje“, rekao je Stefanović, a objavile su „Novosti“.

Još jedna novina je da kada dokument treba javno oglasiti nevažećim, to se može uraditi na internet strani MUP-a čime se izbegavaju dosadašnji troškovi oglasa, istakao je ministar.

Važeći zakon o putnim ispravama donet je 2007, izmenjen je 2014. godine a sadašnje izmene rezultat su praćenja primene zakona i želja da građani efikasnije ostvare svoja prava, rekao je Stefanović.

Izvor: Novosti

 

Dodaj komentar