Društvo

Novčane kazne za nepropisno parkirana vozila u javnoj garaži u Zaječaru

FOTO: zajecaronline.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U Zaječaru je decembra prošle godine počela sa radom javna garaža kod pijace, u kojoj se parkiranje vozila trenutno ne naplaćuje. Međutim, mnogi građani ovu mogućnost zloupotrebljavaju, pa svoja vozila u javnoj garaži ostavljaju gde stignu, bez poštovanja vertikalne signalizacije. Zato su predstavnici komunalne policije u Zaječaru primorani da reaguju i pišu kazne onima koji propise ne poštuju.

U javnoj garaži je vertikalnom signalizacijom obeleženo 180 mesta za parkiranje, ali vozači kada uvide da nemaju gde da se parkiraju, svoje četvorotočkaše ostavljaju van obeleženih parking mesta.

„Kada neko pokuša da izađe sa parking mesta, to ne može zbog nepropisno parkiranih automobila, požalili su se građani za portal „Zaječar Online“.

FOTO: zajecaronline.com

ISPRAVKA: U prvobitno objavljenom tekstu, načinjena je greška tako što je navedeno da je izjavu dao Nenad Živković, šef Odseka komunalne policije. Izjavu za Zaječar Online dao je dežurni u komunalnoj policiji koji se u tom trenutku javio na službeni telefon.

Prema rečima dežurnog u Odseku komunalne policije u Zaječaru, svi vozači koji nepropisno parkiraju svoja vozila bivaju sankcionisani.

„Dešava se da u javnoj garaži kod pijace u Zaječaru, prilikom redovne kontrole, zatičemo nepropisno parkirana vozila.

Ta vozila obično su parkirana van vertikalne signalizacije, koja jasno obeležava parking mesta.

Za fizička lica, koja svoja vozila parkiraju nepropisno kazna iznosi 8 hiljada dinara, a ukoliko plate u roku od 8 dana, kazne su 4 hiljade, dakle upola manje.

Građanima savetujemo da poštuju vertikalnu signalizaciju i da svoja vozila ostavljajuj samo na obeleženom parking mestu, kako se ne bi stvarale gužve prilikom parkiranja“, kažu u komunalnoj policiji.

FOTO: zajecaronline.com

Inače, javna garaža kod zaječarske pijace pokrivena je najsavremenijim kamerama za video nadzor koje obuhvataju celokupan prostor – od ulaza do izlaza sa parkinga.

Građane podećamo i da je ulaz u javnu garažu kod pijace iz pravca ulica Pana Đukća i Kursuline, jer se neretko dešava da građani svojim vozilima uđu u jednosmernu ulicu iz Generala Gambete.

U decembru 2018. gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je najavio da će javna garaža biti besplatna 2 godine od otvaranja.

Dodaj komentar