fbpx

NOVA GODINA – NOVE MOGUĆNOSTI: „Dečiji centar“ iz Zaječara nastavlja sa realizacijom projekta „Ženski potpis“, ali i…

Preporuka:

Dnevni horoskop za UTORAK – 14. januar 2020. godine

Mesec ovog utorka prolazi kroz znak Device, što nam danas donosi veću produktivnost, bolju organizaciju i fokus na najbitnije....

Sve staze rade na Staroj planini

Na Staroj planini su u funkciji sve skijaške staze, saopštilo je Javno preduzeće "Skijališta Srbije". Ljubiteljima zimskih sportova na raspolaganju...

Temperatura u plusu

Prvog dana vikenda ujutru slab mraz, po kotlinama krakotrajna magla, a pre podne na severu sa dužim sunčanim intervalima,...
- Reklama -

Početak nove godine članovima „Dečijeg centra“ iz Zaječara otvorio je nove mogućnosti za nastavak realizacije dva projekta koje su započeli u proteklom periodu.

Naime, Ekumenska inicijativa žena iz Omiša podržala je “Ženski potpis“ – nastavak prošlogodišnjeg istoimenog projekta, koji se na specifičan način bavi dekonstrukcijom rodnih stereotipa kroz promociju naučnog stvaralaštva žena u prošlosti i sadašnjosti.

„Nakon snimljenog filma koji je takom 2017. godine prezentovan učenicima osnovnih i srednjih škola, i studentima fakulteta u našem regionu, nastavljamo da se bavimo dekonstrukcijom rodnih stereotipa kroz promociju naučnog stvaralaštva žena u prošlosti i sadašnjosti.

Projekat traje do novembra, predviđeno je uključivanje 30-oro mladih ljudi kroz radionice i edukacije, izradu sajta i aktivnosti o kojima ćemo građanstvo blagovremeno izveštavati“, istakla je za portal „Zaječar online“ predsednica uduženja Selena Ristić Vitomirović.

Da članovi „Dečijeg centra“ zaista rade, i to kvalitetno potvrđeno je nedavno zahvaljujući firmi „Spectrum kooperativa“ koja od 2016. godine pomaže realizaciju humanitarnih projekata sa teritorije Srbije.

Ove godine, predstavnici pomenute firme doneli su odluku da podrže samo dva projekta, od kojih je jedan upravo projekat „Dečijeg centra“ iz Zaječara.
Reč je o projektu “Međunarodni inkluzivni festival dečijeg i omladinskog stvaralaštva – ART ZONA ZA SVE“ čime su predstavnici „Dečijeg centra“ dobili mogućnost da kroz web prezentaciju na širem području popularizuju inkluziju u kulturi.

“ Ove godine firma “Spektrum kooperativa“ raspisala je konkurs za izradu besplatnog sajta za dva najbolja projekta u Srbiji.

Izuzetno nam je drago što je bar neko prepoznao koliko je korisno i dobro to što radimo za našu zajednicu.

Pored nastavka „Ženskog potpisa“ ove godine realizovaćemo, zahvaljujući pokroviteljstvu firme „Spektrum kooperativa“ još jedan veoma značajan projekat.

Time smo dobili mogućnost da kroz web prezentaciju na širem području popularizuju inkluziju u kulturi kao jedini prihvatljiv model za koji se zalažemo“, zaključila je Ristić Vitomirović.

Činjenica da su, bez obzira na sve okolnosti, nastavili sa predanim radom i pripremom projekta zaslužuje svako poštovanje.

Čestitamo „Dečijem centru“ i želimo im puno uspeha u realizaciji ovih i projekata koji su tek u pripremi!

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

U ponedeljak pola sata bez struje nekoliko ulica u Zaječaru

U ponedeljak, 20. januara zbog radova na mreži bez napajanja električnom energijombiće stanovnici nekoliko ulica u Zaječaru: Negotinska Niška Dunavska, Sremska Kosovska 12A Ivana...

Ima li nade za Zaječar: Sve manje ljudi, sve više praznih lokala

Poznato je da Srbija svake godine zbog negativne stope nataliteta izgubi oko 40.000 stanovnika, dakle jedan grad veličine Zaječara. Prema nekim procenama do 2060....
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: