fbpx
Društvo

Niz aktivnosti povodom DANA VOJSKE SRBIJE – 23.APRILA

ilustracija

Povodom obeležavanja 23.aprila – Dana Vojske Srbije Komanda garnizona Zaječar organizuje niz aktivnosti:

Dana 19.04.2017. godine sa početkom u 12.00 časova delegacije komande garnizona Zaječar, predstavnici grada Zaječar, boračkih organizaciji i članovi porodica poginulih pripadnika Vojske položiće vence i cveće na Spomenik palim borcima Timočke krajne u centru grada.

I ove godine Komanda za razvoj Timočke brigade u saradnji sa Crvenim krstom Zaječar realizuje projekat civilno-vojne saradnje ”Jedan dan sa vojnikom” sa 21.04.2017. godine sa početkom u 11.00 časova.

Kako sam naziv projekta kaže cilj nam je da vojsku približimo stanovništvu, i tada će deca iz socijalno ugroženih porodica i deca sa posebnim potrebama imati prilike da u kasarni ”Nikola Pašić” vide naoružanje i vojnu opremu sa kojom naši pripadnici raspolažu, moći će da gađaju iz vazdušne puške, da se upoznaju sa pružanjem prve pomoći i obiću prostorije u kojima žive i rade naši pripadnici.

Nakon toga sa početkom u 12.00 časova održaće se Svečana akademija povodom Dana Vojske na kojoj će biti proglašeni pobednici takmičenja učenika osnovnih škola u literalnim i likovnim radovima koje je održano povodom ovog praznika.

Dodaj komentar