fbpx

Kamere nisu usnimile, ali gradonačelnik zna ko je delio letke i zalepio poziv na protest u zaječarskoj Gimnaziji

Preporuka:

Dnevni horoskop za SUBOTU – 25. januar 2020. godine

Merkur pravi sekstil sa Marsom prvog dana vikenda. Ovo je dan kada su telo i mozak u šestoj brzini!...

U Zaječaru preduzete preventivne mere u slučaju pojave afričke kuge svinja

Na teritoriji grada Zaječara ne postoji zabeležen slučaj pojave afričke kuge svinja, zaključeno je na sednici Štaba za vanredne...

Danas je Sveti Jovan

Sveti Jovan Krstitelj proslavlja se nekoliko puta u godini, ali krsna slava slavi se 20. januara. Sveti Jovan je uzor...
- Reklama -  

Na dan uoči održavanja prvog građanskog protesta pod nazivom „1 od 5 miliona“ u petak, 18. januara na oglasnoj tabli zaječarske Gimnazije osvanuo je ručno pisan poziv za političko okupljanje na Trgu Nikole Pašića.

Prema rečima direktora škole Srđana Stanojevića kamere za video nadzor pokrivaju samo glavni ulaz u školu, ali ne i oglasnu tablu, pa stoga sigurnosnim kamerama nije usnimljeno ko je pomenuti poziv zalepio u zaječarskoj Gimnaziji.

“ Nažalost, naše kamere za video nadzor pokrivaju glavni ulaz u školu, ali ne i
oglasnu tablu, tako da na taj način nismo mogli da vidimo ko je to
učinio“.

Stanojević je istakao da je nakon toga naložio sekretaru škole da kroz
školu pusti sledeće obaveštenje :

Dragi učenici i poštovane kolege,
Uz potpuno uvažavanje vašeg političkog opredeljenja, podsećam vas da je
članom 113. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja zabranjeno
stranačko organizovanje, delovanje i korišćenje prostora škole u te svrhe,
kao i da povreda ove zabrane predstavlja težu povredu obaveza učenika i
zaposlenih za koje su propisane određene mere, uključujući i isključenje
učenika iz škole, odnosno prestanak radnog odnosa zaposlenog, zbog čega
će se današnji slučaj objavljivanja plakata sa političkim sadržajem u
prostorijama škole istražiti i sankcionisati, kao i svako buduće slično
ponašanje.“

Na društvenim mrežama gradonačelnik Ničić oštro osudio ovaj potez

Lepljenje poziva i deljenje letaka za prvi građanski protest u Zaječaru u srednjim školama gradonačelnik Ničić oštro je osudio uz konstataciju da „ovakva zloupotreba i manipulacija decom, uglavnom maloletnom, nije zabeležena u višestranačkoj političkoj istoriji Srbije“.

“ Niko iz vlasti u Zaječaru nije se uzbudio, niti je, i niti će, bilo šta preduzeti protiv onih koji protestuju, svako na to, bez obzira na stupidne zahteve, ima pravo.

Međutim, niko neće dozvoliti da se deca zloupotrebljavaju, da se vrši nasilje i da se huliganski odnosi prema imovini i objektima grada i svih građana“, napisao je gradonačelnik na svom Facebook profilu.

O ovom događaju, kako saznajemo, obaveštena je i Školska uprava u Zaječaru, školska inspekcija i Policijska uprava, a za odgovornim licima koji su delili letke i zalepili obaveštenje intenzivno se traga.

Međutim, iako zvaničnih saznanja o tome ko je postavio sporni poziv na oglasnu tablu Gimnazije nema, na osnovu izjava gradonačelnika Ničića dolazi se do zaključka da on ovim informacijama raspolaže, kao i da smatra da bi zakonsko sankcionisanje bilo kontraproduktivno, jer bi od počinioca učinilo nešto što nisu – opozicione prvake.

FOTO: Glas Zaječara / prinscreen

Ne imenujući jasno, ako već raspolaže dokazima i saznanjima, koji su profesori u pitanju Ničić je najpre kao počinioce naznačavajući neke profesore, bez navođenja imena, a potom nazivajući te „neke“ bednim kukavicama i huljama, bacio ljagu na celokupnu prosvetu, dajući sebi za pravo, u konkretnom slučaju, da odluči o tome da zakon ne treba da se primeni, jer bi nekoga pretvorio u žrtvu i opozicionog prvaka.

Ukoliko zaista ima informacija i dokaza o tome ko vrši zloupotrebu dece, onda to treba izneti u javnost, jer se tako deca štite – a iznošenjem nepotpunih informacija i prikrivanjem identiteta se nastavlja zloupotreba dece, a istovremeno se nanosi nepopravljiva šteta ugledu svim prosvetnim radnicima.

Neosporno je pravo prosvetnih radnika, kao i uopšte svih ljudi, da van svog radnog vremena budu politički aktivni, kao i pravo dece da budu zaštićena od bilo kakve zloupotrebe.

U tom smislu, pozivamo sve nadležne da zaštite prava dece, a one koji raspolažu dokazima o zloupotrebama, da ih predaju nadležnim ustanovama, kako bi se u okvirima zakona nadležni organi bavili pitanjem primene odgovarajuće sankcije.

izvor: Zaječar online / Glas Zaječara

- Reklama -

2 KOMENTARA

  1. ovaj je stvarno odlepio.samo ne razumem ko je koga ovde dovodio?vec si zaboravio kako si ti dovodio??kako su neki po tri puta glasali??kako je neli dovodio bugare sa laznim lk?kako si dovozio iz jasikove,šipikova da glasaju i u zaječaru???mnogo si zaboravio.stidi se!i na uvlaci decu u tvoje prljave radnje!!dovoljno si zaglibio i bez njih.toneš.toneš!!!!

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

„Svetosavska akademija“ 27. januara u zaječarskom pozorištu

U sali Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru u ponedeljak, 27. januara biće održana Svetosavska akademija. Početak akademije zakazan je za 19 sati,...

Nova akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst organizuje još jednu od mnogobrojnih akcija davanja krvi koje su u poslednjim mesecima sprovedene na teritoriji grada Zaječara. U saradnji sa Zavodom za...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: