Društvo

Ničić: Uskoro objavljivanje kada APTIV počinje da radi

Čelni ljudi multinacionalne kompanije “APTIV” održali su sastanak sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem, nakon čega su obišli pogone nove brownfield investicije u Zaječaru. On je naglasio da je jedan od najzaslužnijih za dolazak ove kompanije u Zaječar u pravo Aleksandar Vučić, kao i da su nedavno objavljene informacije o pojedinim uslovima rada u ovoj kompaniji “zlonamerni spinovi”.

“Imao sam zadovoljstvo da, posle dužeg vremena, a usled problema prouzrokovanih pandemijom, ugostim čelne ljude multinacionalne kompanije “APTIV” zadužene za Istočnu Evropu, gospodina Marca Massana i gospodina Luisa Figueiredu. U izuzetno srdačnom razgovoru dobio sam informacije o razlozima kašnjenja otvaranja, već registrovane, fabrike “APTIV-ZAJEČAR”, kao i o verovatnom terminu početka rada iste u, renoviranim, pogonima nekadašnje kompanije “Gorenje”.”, rekao je Ničić.

On je najavio da je zajedno sa njima dogovoreno da će tačan datum početka rada pogona, u okviru privremene “brownfield” investicije, kao i početak gradnje fabrike u okviru “greenfield” investicije u PZ “Zapad”, uskoro biti objavljen na zajedničkoj konferenciji za štampu koja će biti upriličena u našem gradu.

“U zajedničkom razgovoru nedvosmisleno smo zaključili da je nemerljiv doprinos predsednika Vučića i njegovih saradnika, kao i Vlade Republike Srbije, a posebno Ministarstva finansija, u dolasku ove kompanije, koja trenutno posluje u 44 zemalja sveta, ima 124 fabrike i oko 180.000 zaposlenih, i u naš grad. Takođe smo se, tokom razgovora, osvrnuli i na zlonamerne spinove vezane za uslove rada i poslovanja u ovoj kompaniji i zaključili da su isti delo onih koji svoju budućnost grade na sloganu “što gore, to za njih bolje” i koji ni Srbiji a ni Zaječaru, a posebno brojnim nezaposlenim ljudima, ne misle ništa dobro.

Zajedno sa gostima obišli smo i pogone nove brownfield investicije (bivše “Gorenje”), gde su nam se pridružili i direktor “Aptiva-Zaječar” gospodin Adorian Loart kao i vođa projekta “Aptiv-Zaječar” gospodin Boris Milić. Na licu mesta imali smo priliku da se uverimo da su pogoni, kancelarije i prateće prostorije potpuno renovirane u površini preko 7 000 m2 i da je pri kraju instalacija kompletne opreme i mašina”, istakao je Ničić.

Dodaj komentar