Društvo

NIČIĆ: Ukinućemo CEKIT, jer je trenutno sastavljen od 3 preduzeća u likvidaciji! A onda ćemo…

Screenshot
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Na nedavno održanoj sednici Gradskog veća grada Zaječara usvojen je finansijski izveštaj Ustanove Centar za kulturu i turizam grada Zaječara za 2016. godinu, ali su većnici jednoglasno odbili davanje saglasnosti na finansijski plan CEKIT-a za 2017. godinu.

Kao obrazloženje gradonačelnik Zaječara Boško Ničić istakao je da je ustanova CEKIT trenutno napravljena od likvidacionih ustanova Centar za kulturu Zaječar, Ustanove Gitarijada i Turističke organizacije i da se još od njenog osnivanja 2013. godine to pokazalo kao veoma loša ideja.

“ CEKIT izgleda kao jedno MONSTRUM preduzeće, jer su u njemu spojeni turizam, kultura i umetnost.

U nijednom gradu u Srbiji takvo preduzeće ne može da funkcioniše.“, istakao je Ničić.

Problem je što u pomenutoj oblasti na teritoriji grada Zaječara već postoje tri firme koje su u likvidaciji:

  • Ustanova Gitarijada
  • Ustanova Centar za kulturu
  • Turistička organizacija

Screenshot

“ CEKIT je sastavljen od pomenutih preduzeća koja su u likvidaciji i kao takav on ne može da funkcioniše, a iz meseca u mesec dugovanja pomenutih preduzeća rastu i opterećuju gradski budžet.

Zato ćemo najpre da rešimo likvidacione postupke svih firmi na teritoriji grada, za koje nam je potrebno preko 70 miliona dinara.

Ukoliko izuzmemo Ustanovu za sport, čije neizmirene obaveze u ovom trenutku iznose oko 39 miliona dinara, onda nam preostaje nekih tridesetak miliona  duga za ostala preduzeća.

Taj novac moramo da pronađemo, kako bi zatvorili pomenuta preduzeća, jer samo na osnovu neisplaćenih naknada likvidacionih upravnika godišnje iz budžeta grada ode nekoliko miliona dinara.

A potom ćemo da osnujemo novo preduzeće, u kome će se strogo znati ko radi i šta radi“, istakao je Ničić.

Screenshot

Zbog svega gore navedenog članovi Gradskog veća nisu usvojili finansijski plan ustanove CEKIT za 2017. godinu, jer je u okviru njihovog Plana rada predviđena i proslava imaginarnog dana grada koji više ne postoji (da podsetimo, 7. septembar kao Dan grada gradonačelnik Ničić nedavno je ukinuo).

Dodaj komentar