fbpx
Društvo

NIČIĆ: RAZGOVARAO SAM SA PREDSEDNIKOM VUČIĆEM I ON JE OBEĆAO POMOĆ ZAJEČARU!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom nedavne posete Majdanpeku izjavio da će u narednom periodu velike investicije doći u Timočku Krajinu i da će na putu razvoja ovog dela Srbije država značajno pomoći.

Vučićeve tvrdnje da je konkretno i gradu Zaječaru obećana jedna vrsta pomoći u realizaciji brojnih projekata potvrdio je i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić:

“Nikakva tajna nije, da sam još pre nekoliko meseci razgovarao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem oko pomoći Zaječaru.

Na sastanku je dogovoreno da se najpre krene od ulaganja u putnu infrastrukturu, da završimo projekat koji je započet još davne 2010-2011. godine.

Iako je tokom prethodnih nekoliko godina puno toga urađeno na putu Paraćin-Zaječar, neophodno je da se uradi proširenje bar još jedne kolovozne trake. Ali i da se urade i svi magistralni putevi i da budu u sličnom stanju kakav je put Paraćin-Zaječar.

To znači da se Zaječar kao centar regiona poveže sa Majdanpekom, Borom i Knjaževcem i da se naravno ta veza proširi i put poveže sa Koridorom 10.

Dakle i pored toga što imamo vezu preko Paraćina sa Koridorom 10, da imamo i vezu preko Pirota”, najavio je Ničić.

Osim ulaganja u infrastrukturu, prvi čovek Zaječara napomenuo je da od Vlade Srbije očekuje pomoć i u vidu ulaganja u razvoj velike industrijske zone na teritoriji našeg grada, gde će dolaziti brojni investitori i otvarati nova radna mesta.

“To je ono što država može nama da pomogne i u čemu će nam pomoći.

Druga stvar štete u finansijskom smislu koje je prethodnih godina neko napravio.

Oni koji su to uradili nemaju partijsku boju, već imaju ime i prezime.

Neko tu štetu mora da sanira i mi očekujemo da nam država vrlo brzo pomogne, kako bi Zaječar nastavio normalno da živi.

To znači da ljudi primaju plate, da možemo da konkurišemo svojim sredstvima za projekte.

Mi imamo mnoge projekte već pripremljene za mnoge te evropske fondove gde mogu da se dobiju sredstva, ali ne možete ako nemate novca za sopstveno učešće.

Znači da živimo normalno i da radimo!

Eto to je to o čemu sam razgovarao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i prekjuče sa premijerkom Anom Brnabić”, precizirao je Ničić.

1 komentar

  • STOKO Kako te nije sramota ( mada za sram treba imati obraz) da se pojavis na istoj slici na kojij se vide Dva COVEKA i ti ispljuvku sns-a

Dodaj komentar