Društvo Izdvajamo

Ničić: Opozicija zloupotrebljava decu izvodeći ih da umesto njih protestuju po kiši i mrazu

Gradska uprava i gradonačelnik Zaječara izdali su saopštenje povodom protesta srednjoškolaca koji je danas organizovan ispred zgrade opštine.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Lokalna samouprava ovom prilikom iznosi činjenice koje se odnose na njene obaveze prema školama.

Grad Zaječar uredno i redovno izmiruje, čak i unapred, račune za grejanje osnovnih i srednjih škola. Grad nema ni jedan neplaćeni račun za ono za šta je zadužen i šta ima kao obavezu prema školama. Potpuno je nejasno zašto su se učenici pojavili i još manje je jasno zašto su pojedini profesori u tome učestvovali, očigledno su manipulisali decom. Takođe, postoje i snimci kako organizuju decu da ne uđu u školu. U Gradsku upravu su došli nezadovoljni roditelji, koji su se bunili zbog toga što im deca nisu otišla u školu, nego su došla ispred opštine.

Grad Zaječar nema nikakva dugovanja prema školama, niti postoji ijedan dopis da oni maju problem sa izmenjivačem toplote. Niko Gradsku upravu nije pismeno obavestio da ima problema sa grejanjem.

Izmenjivač toplote treba da obezbedi republika, jer je u pitanju srednja škola, i grad Zaječar ne snosi troškove oko tekućeg održavanja, već samo materijalne troškove škola. Takođe, škole su još u novembru mesecu probile za više od 10 odsto planiranih sredstava budžeta za škole.

Danima se već zloupotrebljava đački parlament, šire se poruke da se u petak ne ide u školu i da se učenici pojave ispred zgrade Gradske uprave. Zašto ispred Gradske uprave, ako smo mi kao grad izmirili sve obaveze?

Ovakva manipulacija predstavlja krajnju zloupotrebu dece u političke svrhe od strane profesora koji se nalaze na izbornim listama opozicije.

Ovim povodom se obratio i gradonačelnik Zaječara:

„Povodom jutrašnjeg dolaska, sa već spremljenim transparentima, dela učenika srednjoškolskog centra Zaječar, i grupe profesora koji su ih očito izmanipulisali i zloupotrebili, kao prvi čovek grada dužan sam da se obratim i iznesem, lako proverljive, činjenice:

1. Niko, nikada, ni jedan direktor, profesor, roditelj ili učenik, pismenim putem nije ukazao Gradskoj upravi da se deca, navodno, “smrzavaju” u učionicama srednjoškolskog centra;

2. Ne postoji ni jedan račun (grejanje, struja, voda, iznošenje smeća, sredstva za higijenu, telefon, internet …putni troškovi, jubilarne nagrade, takmičenja …) koje grad, u dan, nije platio, a da se tiču osnovnih i srednjih škola u Zaječaru;

3. Niko se, pa čak ni danas, nije pismeno obratio (a tako je jedino moguće obezbediti odgovarajući novac iz budžeta grada) sa zahtevom da se kupi, nekakav, problematični, izmenjivač toplote koji je “navodno” star preko 30-40 godina. Rukovodstvo grada niti je vidovito, da gatanjem dođe do tih podataka, niti je zaduženo i stručno da prati stanje u podstanicama za grejanje.

Iz svega napred iznetog, a i iz priloženih prepiski (ispod ovog teksta moje izjave) i slika koje jasno ukazuju ko su “dirigenti spontanog okupljanja učenika” očito je da je zaječarska opozicija, u kojoj pojedini profesori kolo vode a neki su i poslanički kandidati, na najgrublji način zloupotrebljava decu izvodeći ih na kišu i mraz kako bi se umesto njih borili za njihove neostvarene ambicije i snove.

Red je da o ovome, kao i o ucenama i podstrekivanjima dece od strane profesora, uz prećutno odobravanje i “kolegijalnost” rukovodioca škola i Školske uprave Zaječar, progovore i roditelji.

Predizborna kampanja jeste u toku ali ona ne služi za NAJGRUBLjU MOGUĆU MANIPULACIJU DECOM!!!

Da rezimiram:

Pitanje je, nakon svih iznetih činjenica, ko je i ZAŠTO poslao decu sa već pripremljenim puštaljkama i transparentima da kisnu ispred gradske uprave Zaječar ? Kako se odjednom “portal žute-štampe” Glas-Zajecar pojavio da, spontano, prenosi protest kako bi od njega svi ostali (čitaj posebno list/tabloid “Danas”) preuzeli tekst.

Mnogo toga spontanog a dobro isplaniranog – priznaćete.

Za pametne dosta!

Na kraju jedna ljudska poruka – hajde da malo igrate fer, bez zloupotrebe BAR dece, pa kom obojci kom opanci“, stoji na gradskom sajtu saopštenje gradonačelnika.

1 komentar

Dodaj komentar