fbpx
Društvo Izdvajamo

Ničić na terenu: Stacionar u Gamzigradskoj banji i Dom učenika u Zaječaru spremni za obolele ako bude potrebe

Nadležni iz Zavoda za javno zdravlje u Zaječaru svakodnevno rade i na terenu proveravaju sve one koji su do sada imali kontakte sa osobama kod kojih je potvrđeno da su zaražene korona virusom, istakao je za radio „Magnum“ gradonačelnik Zaječara Boško Ničić. On je napomenuo da je grad preduzeo sve mere u borbi protiv ove pošasti, kao i da su za sada određena i pripremljena dva stacionara u kojima bi eventualno mogli da budu smešteni oboleli.

Stacionar u Gamzigradskoj banji i Dom učenika u Zaječaru kompletno su ispražnjeni i pripremljeni za smeštaj obolelih lica od korona virusa, ukoliko za to u gradu na Timoku bude bilo potrebe, izjavio je Ničić.

On je potvrdio da je virus u Zaječaru donet: jedna osoba je bila u Nišu i došla sa virusom, dok je druga osoba došla iz Beograda.

„Obe osobe su dobro što je jedna ohrabrujuća vest. Minulih dana testirano je još nekoliko osoba i čekamo rezultate. Ja se nadam da će sve biti u redu i očekujem zaista da se odgovorno ponašanje zadrži na tom nivou. Osobe koje su do sada bile potencijalno sumnjive nalaze se u kućnoj izolaciji. Videćemo nakon testiranja da li će biti potrebe za aktiviranjem nekih od ovih objekata“, rekao je Ničić.

Tokom jučerašnjeg dana gradonačelnik je obišao teren u Zaječaru i okolnim selima, kako bi se uverio da se propisane mere i primenjuju.

„Situacija je prilično zadovoljavajuća, iako su primećeni i dalje oni koji se “prave pametni”.
U ruralnim sredinama primećeno je vidno nepoštovanje nošenja zaštite onih koji se kreću u grupama (bar marame preko usta i nosa), kao i nepoštovanje držanja distance od 2 metra“, istakao je Ničić.

FOTO: FB / Boško Ničić

On je još jednom uputio apel svim građanima da se pridržavaju propisanih mera i istakao da će u slučaju nepoštovanja istih biti prinuđeni da razmisle o alternativnim metodama koje mora primeniti.

Ničić je skrenuo pažnju i poverenicima gradskog Štaba za vanredne situacije i civilne zaštite da opominju prekršioce i pozivaju policiju i komunalnu policiju da intervenišu.

 

 

 

 

 

1 komentar

Dodaj komentar