Društvo Izdvajamo

Ničić i nekoliko desetina Zaječaraca sinoć otputovali za Beograd da pruže podršku predsedniku Vučiću

Video u kome su tri studentkinje najavile da će sinoć, 5. novembra ispred zgrade RTS-a sačekati predsednika Vučića pre gostovanja u emisiji „Upitnik“ kako bi mu postavile tri pitanja koja novinari pomenute televizije ne smeju, izazvao je burne reakcije javnosti. Tolike da su pojedini mediji preneli vest kako se sprema atentat na predsednika Vučića. Tim povodom, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i nekoliko desetina Zaječaraca krenulo je juče oko 18 časova i 30 minuta put Beograda, kako bi, prema Ničićevim rečim „odbranili institucije od fašističkih hordi“.

Pošto su se sami “čačkali” i fašističkim provokacijama “prizvali” evo da znaju … na putu smo za Beograd !!! Nema nas mnogo (iz Zaječara), tek 20-ak privatnih automobila, o svom trošku, da branimo institucije države Srbije, koje je narod birao, od fašističkih hordi!
HTELI STE … ĆERAĆEMO SE !!!“, napisao je u svojoj objavi na Facebook profilu gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Printscreen

Odluka da krenu put Beograda kako je napisao na društvenoj mreži nastala je spontano, a podršku su mu pružili i prvi čovek zaječarskih naprednjaka Milan Stanković, član Gradskog veća Vukašin Lakićević i još nekoliko desetina Zaječaraca.

Međutim, već oko 21 sat i 15 minuta, u trenutku kada je ispred zgrade RTS-a i dalje trajao građanski protest na kome su učestvovale i pristalice vladajuće koalicije, ali i opozicionih stranaka, gradonačelnik Ničić je odlučio da popije kafu.

Pa je, sudeći po objavi sa društvenih mreža, umesto da stoji ispred zgrade RTS-a, ipak podršku predsedniku Srbije pružio iz obližnjeg kafića na Tašmajdanu.

Demonstranti čekali Vučića ispred RTS, ali do susreta nije došlo

Iako su građani, kao i organizatori protesta „1 od 5 miliona“ bili pred svim ulazima u zgradu RTS-a, predsednik Vučiće je, kako je rekao, ušao i to na išarana vrata u Aberdarevoj ulici. Emisija je počela u zakazano vreme, a organizatori protesta tvrde da Vučić nije mogao da uđe u zgradu i da je emisija ranije snimljena.

Zabeleženi su i manji incidenti – koškanje, a jedan auto je prošao kroz špalir ljudi u civilu u Aberdarevoj.

Lider Dveri Boško Obradović izrazio je sumnju da je Vučić u zgradu RTS-a ušao sa Aberdareve ulice.

„Dakle, ili je emituju iz Košutnjaka ili je ušao pacovskim kanalima, kroz Sportski centar Tašmajdan. Vučić je pokazao da je najveća politička kukavica u savremenoj srpskoj politici. Nismo ga sačekali, jer nema više potrebe da dokazujemo da je najveća kukavica“, kazao je Obradović.

Obradović: Ako nisu godinu dana mogli organizatori „1 od 5 miliona“ da gostuju, ne može ni Vučić

Među prisutnima je bio i jedan od lidera SzS Boško Obradović koji je rekao da su tu jer ne žele „više da trpe poniženje“. „Mi smo oni koji večeras branimo i Ustav i zakon, Aleksandar Vučić je onaj koji sedam godina krši Ustav i zakon“, rekao je i dodao da ima duboko poštovanje prema studentima „1 od 5 miliona“ koji su svemu rekli dosta.

„Mi smo ovde da im pružimo podršku i da uputimo poruku i RTS i predsedniku Vučiću da ako za godinu dana od kada traju protesti „1 od 5 miliona“ nijedan organizator tog protesta nije mogao da gostuje ni u jednoj emisiji RTS, ne može ni Aleksandar Vučić. I mislimo da je to poruka hrabrosti koju Srbija treba da čuje.

On je naglasio da predsednik Srbije već osam godina izbegava direktan susret sa onima koji drugačije misle.

 

8 komentara

  • sramota me je da kazem da zivim u zaječaru!pored ovakvih kretena stvarno je zalosno ziveti!Vazno je da ej tu Brus Li,Laki,vujadin..sve podbuli alkoholičari i nabedjeni „ljudi“..kakva blamaža zajecara i zaječaraca.ovo ne moze svako da nam priredi.samo kreteni.

  • Alo gospodine gradonacelnice Nicicu…sedi bre tu gde si…i ne mangupiraj se. Nenad Colovic

  • kako prava mindžica..pobegao u kafić!!!hahahahaaaa…nema taj onu stvar.a ovce neka idu za njim!zalosno je sve ovo!ceo grad se smeje kako nam ga vode!bruka!

  • Idite na Kosovo kukavice jedne , a ne da branite prvorođenog od studentkinja !!! VI STE BRUKA LJUDSKE VRSTE !!!

  • i sta sada kada si odbranio drzavu?da ocekujemo sutra platu??? koje si ti djubre boško ničiću?? ali..mogao si da popusis tamo VUčuču isto ti se hvata..letis…letis bre ološu belosvetski…

  • a to sto ti je grad u blokadi.kolapsu. zabole tebe.pogledaj na sta liči.mrtav grad.prekopan.iskopan.preoran.mračan.jeziv!!! dabogda ti tako i u kuci bilooo

Dodaj komentar