fbpx
Društvo Izdvajamo

Ničić: 54. Gitarijada će biti obeležena uz vatromet i emitovanje koncerta Billy Idola na nepoznatoj lokaciji

gitarijada.org

Gostujući u prilogu za portal “Zamedia”, gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić izjavio je da ove godine neće biti Gitarijade na kakvu smo navikli zbog rizika od pogoršavanja epidemiološke situacije, te da će ona biti obeležena uz vatromet i emitovanje koncerta Billy Idola, kao najveće svetske zvezde koja je gostovala na gitarijadi, a da će svim televizijama koje budu želele biti omogućeno da direktno isprate ovaj događaj.

Ničić je rekao da ako nije bilo Exita i Guče koje su manifestacije ranga Gitarijade, ni ona ove godine neće biti održana sa prisustvom publike, jer bi toliki broj ljudi na jednom mestu predstavljao ogroman rizik od širenja korona virusa.

“Mislili smo da krajem avgusta ipak održimo Gitarijadu, ali sa trajanjem od dva dana, pa smo zatim imali ideju da se čak skrati i na jedan dan, ali je procenjeno da je ipak preveliki rizik. Da ne bi došlo do okupljanja velikog broja ljudi, 54. Gitarijadu obeležićemo na nepoznatoj lokaciji jednim velikim vatrometom, a na velikom video bimu biće emitovan koncert Billy Idola, najveće svetske zvezde koja je posetila naš festival”, rekao je Ničić.

Ničić je naglasio da će svim medijima koji budu želeli da isprate ovaj događaj biti omogućeno prisustvo, a da će ovaj događaj biti održan krajem avgusta ili početkom septembra.

“Nadamo se da će sledeće godine situacija sa virusom biti bolja, a novac koji je u budžetu bio predviđen za Gitarijadu biće iskorišćen za neke mnogo pametnije stvari, pre svega za infrastrukturu kao i za opremanje škola “Hajduk Veljko” i “Ljubica Radosavljević Nada”, zaključio je Ničić.

2 komentara

  • U okruženju koje si sam izabrao izgubio si vezu sa realnošću. Pa zar stvarno misliš da smo svi kao tvoji botovi i da smo svi sa atrofiranim mozgovima. Tebe treba samo pustiti da pričaš pa da široke narodne mase vide kolko se NE razumeš ni u šta, ” S koju pamet”, si stavio Gitarijadu u isti rang sa Gučom i naročito EXIT – om ! ?. Vidi se da nisi posetio nikad ni jednu ni drugu manifestaciju i da ove stvari nisu oblast koju poznaješ. Tvoj predhodnik, takodje iz Bora , je pravio paralele sa Woodstock – om. Neznalice okupatorske .
    Zašto govoriš u množini ” MISLILI SMO ” ? Pa svi znamo da 16 godina u ovom gradu samo ti misliš i odlučuješ. Kolko pametno misliš vidimo i nažalost ispaštamo SVI.
    Uložićeš pare u ” pametnije stvari, infrastrukturu ” i dve osnovne škole koje obe renovira SPS Tončev gradnja. Providno je da će ulaganje da bude u đepove tvoje i Tončeva.
    Svakim danom April je bliži, videče se ko je vera , a ko nevera. Ko posle svega glasa za tebe alal mu vera.

Dodaj komentar