Društvo

Naučite cirkuske veštine kroz projekat “ART KARAVAN”

”Inex cirkus teatar” iz Beograda u saradnji sa ”Dečijim centrom” realizuje projekat ”ART KARAVAN” u Zaječaru. U naredna dva meseca deca i mladi od 11 – 30 godina u Zaječaru, Kosjeriću, Gornjem Milanovcu i Kraljevu, pohađaće besplatne radionice u kojima će moći da nauče određene cirkuske veštine, a koje će krajem juna rezultirati performansom i javnim časom.

”INEX CIRKUS TEATAR”  je orgаnizаcijа koja se bavi unapređenjem i razvojem savremenog cirkusa, izučavanjem i izvođenjem cirkuskih veština: žongliranja, vazdušnih akrobacija, manipulacije objektima, klovna, ekvilibristike i njihovim spajanjem sa savremenim plesom, glumom i savremenim teatrom; produkcijom predstava i performansa savremenog cirkusa, cirkusko-lutkarskih predstava za decu i ulične umetnosti; produkcijom vizuelnog identiteta svojih izvedbi (scenografije, rekvizite i kostima); afirmacijom umetnosti u javnim, post-industrijskim i drugim netradicionalnim prostorima; edukacijom dece i mladih i podizanjem ekološke svesti kao i svesti o fizičkom i mentalnom zdravlju dece. Polaznici će učiti kako da kroz igru i zabavu preispituju probleme iz svakodnevnog okruženja, razvijaju psihomotorne sposobnosti i koncentraciju, vežbaju strpljenje i jačaju timski duh.

Uvodna radionica u ”Dečijem centru” biće održana u subotu 24.04. od 16 sati. Zainteresovani se mogu prijaviti na stranici https://www.facebook.com/deciji.centar.3

Projekat se sprovodi uz podršku Fondacije Jelena Šantić.

Dodaj komentar