Izdvajamo Kultura

Nastupom „Aleje velikana“ i Đorđa Davida počela 53. Gitarijada u Zaječaru (FOTO + VIDEO)

FOTO: zajecaronline.com

Prošlogodišnji pobednici na najvećem rok festivalu, grupa „Aleja velikana“ svojim spektakularnim nastupom otvorila je ovogodišnju 53. Gitarijadu u Zaječaru.

Bend „Aleja velikana“ su pobednici 52. Gitarijade, a osvojili su nagrade, kao i snimanje albuma.

FOTO: zajecaronline.com

„Aleja Velikana“ je muzički sastav nastao maja 2016. godine u Beogradu, od članova iz različitih krajeva Srbije. Muzika koju proizvodi „Aleja“, može se okarakterisati kao fuzija rokenrola sa primesama ska, fank, hip-hop, rege, dub, progresiv zvuka.

FOTO: zajecaronline.com

FOTO: zajecaronline.com

Nakon koncerta prošlogodišnjeg pobednika, pred poklonicima rok muzike nastupio je Đorđe David & „Death Saw“. Đorđe David je ovogodišnji PR 53. Gitarijade u Zaječaru.

„Molim vas da velikim aplauzom pozdravite sve večerašnje učesnike, kao i demo bendove koji će učestvovati u polufinalu. Ovogodišnja Gitarijada je okupila velika imena domaće rok scene, tako da će publika imati priliku da uživa u najboljim rok pesmama“, rekao je Đorđe David pre početka nastupa.

FOTO: zajecaronline.com

Bend „Death Saw“ nastao je u Beogradu 2009. godine. Oformili su ga Đorđe David Nikolić (vokal), Aleksandar Mitrović – Tommy (gitara), Đorde Golubović – Johnsy (bas gitara) i Stefan Dželetović – Džela (bubanj).

FOTO: zajecaronline.com

Osnov benda i danas čine Tommy i David, koji su svoju saradnju započeli još 2003. godine, kada su sa Mladenom Dragovićem Čarlijem (bubanj) i Nikolom Usanovićem Kozarcem (bas gitara) oformili njihov prvi zajednički bend pod imenom „Đorđe David & Gang“.

K.M.

3 komentara

  • Sledece godine rokonacelnik ce biti Sasa Popovic a u gustujucem delu zvezde granda …. Sam dogadjaj, Gitarijadu, arhivirati u secanjima sa zeljama da prestanu da je skrnave i omalovazavaju.Bila jednom Gitarijada …

  • sramota je BOŠKO NIČIĆU na ovakvu posetu..ali to je tvoje maslo i delo..bez reklame bez panoa..to je tvoje delo..SRAMOTA JE BOŠKO NIČIĆU da u ogradjenom delu „TORU“ nema mobilnih WC-a pa mozeš videti,BOŠKO NIČIĆU; kako se posetioci razvijaju u STRELCE ! !! sramota je,BOŠKO NIČIĆU, kko se vrši prodaja piva..bez računa bez ičega…SRAMOTA je BOŠKOM NIČIĆU da sva ona deca prodaju pivo bez SANITARNOG PREGLEDA ! ! ! SRAMOTA JE…NA ZALOST NE SAMO TVOJA NEGO U GRADA…

Dodaj komentar