Politika

Narodna stranka Zaječar: Nesposobna gradska vlast pretvara Zaječarce u građane drugog reda

Iz Narodne stranke u Zaječaru saopštavaju da energetska efikasnost ima dva aspekta, jedan je ekološki, a drugi ekonomski! Kako cena energenata raste, raste i opterećenje građana, a najveći deo potrošnje energije je vezan za grejanje.

,,Cene peleta, uglja, drveta, gasa konstantno rastu. Zato je za građane energetska efikasnost postala veoma bitna, što podrazumeva zamenu stolarije i postavljanje izolacije na stambenim objektima.

Zamenom stolarije i postavljanjem izolacije ušteda energije (novca) bi bila preko 30%!!! Kada se to prenese na ekologiju, to podrazumeva smanjenje zagađenja, smanjenje seče šuma, sam efekat je mnogo veći! Država je zato, za te namene raspisala konkurs za subvencionisanje zamene stolarije
i izolacije. Međutim, iako je raspisan konkurs, građani Zaječara su dovedeni u neravnopravan položaj, odnosno u svojoj državi pretvoreni u građane drugog reda, jer sa jedne strane država našim novcem subvencioniše energetsku efikasnost, a sa druge strane građani Zaječara (za razliku od većine gradova) nemaju subvencije jer imamo krajnje nesposobnu lokalnu vlast predvođenu SNS-om!?!

Takođe, podsećamo da se na čelu Ministarstva rudarstva i energetike (koje je raspisalo konkurs) nalazi Zorana Mihajlović, koja je još jednom „pokazala da zaslužuje“
zvanje počasne građanke Zaječara. Zato, apelujemo na lokalnu vlast da se bar malo potrudi ove godine i obezbedi subvencije, kako građani Zaječara ne bi i dalje bili građani drugog reda“, saopštavaju iz Gradskog odbora Narodne stranke Zaječar.

Dodaj komentar