Dikie Lebedi

NAPREDNO: Nema hleba ali biće igara! Da li Haris Džinović peva za Novu godinu?

haris džinović
foto: svet.rs

Stiže nam nova godina. Ova za nama, kakva je, ne ponovila se… ova  pred nama kakva će biti?  Ako je suditi na osnovu ove, bolje da nam i ne dođe.

Ipak, izgleda da gradski oci žive u nekom paralelnom univerzumu u kome cvetaju ruže i pečene ševe padaju sa neba, jer je juče, kao grom iz vedrog neba Zaječarom prostrujala vest da nas za novu godinu očekuje trodnevni zabavni program uz Harisa Džinovića i Leksington bend.
Da li je ova najava istinita – niko još ne zna, ali ni koncert srpske majke Cece nije bio istinit, pa je pozamašna svota novca, čija se tačna sudbina ne zna, bila odlukom skupštine izdvojena za isti. Da li će koncerta zaista biti, ili je po sredi maska za pranje para i kreiranje privida o berićetu u Zaječaru?
Ima li logike i zdravog razuma da se organizuje spektakularna proslava nove godine u Zaječaru, na gradskom trgu i šta to tačno slavimo?
Ne kažem da trebamo da legnemo i umremo, naravno… treba živeti, treba disati, treba se boriti i nadati boljem, ali šta bi sa onom narodnom: koliki je guber, toliko se i noge pružaju?!
U zaječarskim obdaništima je kolaps sistema, bar tako vele dobro upućeni. Neki kuvari su dali otkaz, pa obroke pripremaju pomoćni radnici, nekvalifikovani za taj posao, iz postojećih zaliha, po prinicipu: najčešće se kuva ono čega najviše ima. Kada se i ako se zalihe potroše, nabavke neće biti, jer je dalja nabavka do kraja godine zatvorena, pošto para nema.
Da li je to dobro za našu decu? Da li će deca dobiti dobre, zdrave obroke? Pripremaju li obroke osobe koje znaju šta rade?
Potajno se šuška da je dugo odlagani početak naplate obdaništa odložen za januar 2016. i da je cena povećana na 7000 dinara.
Neisplaćene zarade zaposlenih brojnih javnih ustanova u Zaječaru ušle su u budžet za 2016., a dok ne prime zarade, valja im da se nadaju da će lepo vreme potrajati,  i da će rod koprive i zelja na Kraljevici i u obližnjim šumama biti obilan.
Vlasnika Fabrike kablova u Zaječaru i dalje lažu/mažu da je u toku priprema dokumenata za povraćaj novca koji je skinut sa računa neustavnom i nezakonitom odlukom sumanute vlasti. Novac još uvek nije vraćen, a kada će biti – ne znamo. Ne zna ni siroti vlasnik, koji se ne može načuditi čudu koje ga je snašlo.
Ovo nije ni delić svakodnevnih problema, a već zvuči kao najava uzbudljivog serijala „Zona sumraka“
Da li je ovo što nam se dešava u Zaječaru stvarnost, ili smo svi deo nekog velikog morbidnog rijaliti šou programa i eksperimenta?
Ostaje nam da se nadamo da je honorar barem dobar, i da će neko skupo platiti za ovu za*ebanciju i iživljavanje.
Ostajte mi zdravo.
Dikie Lebedi

1 komentar

Dodaj komentar