Dikie Lebedi

NAPREDNA građevinska sezona! MAŠALA! (FOTO)

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Lep sunčan dan isterao me je iz kuće. Ok,  doprinos izlasku imale su i najave komšijskih „proročica“ da su ovo poslednji lepi dani i da nas čeka izuzetno hladna i oštra zima,  ali nećemo sad o bapskim pričama.

Gotovo idilična jesen, zlatno lišće,  vetar se poigrava da njim, komšije unose drva,  vode se žustre diskusije o tome da li je juče bio Sv. Luka ili „Noć veštica“.

(Jedva čekam da dođe 31.12 pa da ove što kategorično tvrde da je juče bio Sv. Luka pitam zašto slave Novu godinu.)
No,  ostavimo se i toga.

Valjda je sva ta idila i lepo vreme navelo i gradske oce da se busaju u prsa iznenadnim napadom nekontrolisane želje da se radi i gradi.

Građevinska sezona nije gotova!!!!  ( Istini za volju počinje za par dana sezona zimskog održavanja puteva, kada se obično razmišlja o soli,  ali sneg je uvek iznenađivao putare,  tako da je sve pod kontrolom.).

Rezultat građevinskih poduhvata nisu samo nove i moderne saobraćajnice,  već i turističke atrakcije Zajecara među kojima se izdvajaju: kružni tokić, grbavi most,  a od nedavno je i glavna ulica dobila novo ruho i od obične ulice sa dve trake prerasla u napredni sokak sa biciklističkom stazom za pešake.

011115-sezona-4

Sve bolje od boljeg. Rešila sam da prošetam malo i da obiđem radove u Kotorskoj i Cara Dušana. Iz priloženog se jasno vidi da radovi stoje u mestu,  a o kvalitetu radova jasno govori i činjenica da se se trotoar na više mesta već raspada. Dobra strana je da se po trotoarima jasno vidi da ćemo u proleće imati rascvetale ulice.

011115-sezona-1

Šahte na trotoarima su (ne) propisno zatvorene,  a prilaz garažama je adekvatno prilagođen potrebama sugrađana.  U obeleženim žardinjerama na proleće će procvetati smeće,  eventualno štir-za drugo ostaje malo mesta.

011115-sezona-2

Radovi nisu završeni ni više meseci po isteku najavljenog roka.  (Ok,  pred Veljinom kućom jesu,  pa se valjda to računa kao dovoljno.)

011115-sezona-3
Sve ovo bilo bi smešno,  kad ne bi bilo žalosno. Ne mogu da se ne zapitam kako će izgledati zima u ovim ulicama,  ali sam gotovo 100% sigurna da neće biti idilična,  kao ni zima u Zaječaru. Uredno su isplaćene zarade za maj.  Niko ne štrajkuje,  znači dobro nam je.

011115-sezona-5

Glumcima je isplaćeno nekoliko zaostalih plata nakon pretnji da neće učestvovati u realizaciji Zoranovih dana.  Ćute i igraju –  znači dobro im je.

Komunalna policija uredno prima po pola plate tu i tamo,  i očigledno sjajno im je,  čim poput dresiranih kerova opsedaju gradski trg na mig znate već koga.

Ne uznemirava nas ni namešten izbor prosvetnog inspektora,  ni što je gradski većnik u sukobu interesa,  ni fantomski zaposleni –  znači dobro nam je.

Nije nas dovoljno naljutilo ni to što NJKV Aleksandar Vučić NEĆE da nam poveća plate,  jer Srbija je njegova dedovina pa mu se može.

Dok je ćurki,  biće i podvarka.

Dikie Lebedi

011115-sezona-6

011115-sezona-7

Dodaj komentar