Društvo Politika Srbija

Nakon skandala u rijalitiju Zadruga demokrate traže oduzimanje nacionalne frekfencije televiziji Pink

Foto: pink.rs (screenshot)

Saopštenje za javnost Gradskog odbora Demokratske stranke, povodom incidenta u Zadruzi televizije Pink, gde je jedan od učesnika ismevao devojčicu poginulu u NATO agresiji, malu Milicu.

Sinoć se u toj skaradnoj medijskoj tvorevini jedan od učesnika tog ruženja Srbije narugao maloj Milici ubijenoj tokom NATO agresije na Srbiju, a samim tim i svoj deci ubijenoj tokom bombardovanja naše zemlje pričajući sledeći vic:“Gde je mala Milica kad njenu školu pogodi bomba?“ Odgovorivši: “Svuda!“

Mi pitamo, gde je Republička radiodifuzna agencija. Gde su granice koje u svom ruganju Srbiji može prelaziti Željko Mitorvić. Dokle će se ova medijska kuća rugati svim građanima ove zemlje, zakonu, ljudskim pravima i slobodama.

Ima li išta sveto i uzvišeno što Televizija Pink još nije izvrgla ruglu. Nikada se u istoriji Srbije, žrtve rata, a naročito kada je reč o deci, nisu izlagala podsmehu, sprdnji, pravljenju viceva na račun njihove mučenilčke smrti.

Da li ovaj “Humoristički program“ koji je valjda jedino smešan onome ko danas savetuje vladu i predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića za debeli honorar, a odaziva se na Toni Bler, predstavlja još jedan vid naknade ovom vrlom savetniku Aleksandra Vučića koji je direktno odgovoran za smrt male Milice.

To je ista ona Milica čija je tragična sudbina inspririsala mnoge roditeljje da svojim ćerkama daju njeno ime, kako bi mala Milica i sećanje na nju živelo kroz neku drugu decu.

Da li ovakve medijske sadržaje brani Srpska napredna stranka, vlada Republike Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.

Mala Milica juče je još jednom ubijena, šrapnelima sa ružičaste televizije. Juče su ponovo ubijena deca koja su već stradala tokom NATO agresije. Juče su ubijeni roditelji te dece. Mi ne možemo dozvoliti da bude ubijena nada i vera u neku drugačiju, pristojniju i bolju Srbiju.

Dovoljnio je dece stradalo pod NATO bombama, pod točkovima bahatih vozača džipova, pod gelerima ružičaste televizije. Zato zahtevamo da se televiziji PINK oduzme nacionalna frekvencija a svim televizijama zabrani dalje emitovanje ovakvih programa.

saopštenje

Dodaj komentar