fbpx
Hronika

NAKIT „OTKUCAO“ SILOVATELJA STARICE IZ ZAJEČARA: Osumnjičeni negira da je …

ilustracija / pixabay

IZVOR: NOVOSTI.RS

POLICIJA je u sredu uhapsila R. Đ. (21), poznatog po krađama i razbojništvima, zbog sumnje da je 21. avgusta, nešto iza ponoći, upao u kuću M. R. (79) iz Zaječara, brutalno je pretukao, a zatim silovao!

Na osnovu opisa napadača koji je starica dala, policija je ubrzo pronašla R. Đ. Kod njega je pretresom pronađen nakit za koji je utvrđeno da pripada M. R., a na to da je on počinilac ovog monstruoznog dela ukazali su i drugi materijalni dokazi. Protiv osumnjičenog je podneta prijava zbog silovanja i razbojništva, posle čega mu je određen pritvor do 48 sati.

– Iako suočen sa dokazima, R. Đ ne priznaje da je pretukao i silovao M. R. – saznajemo od izvora bliskog istrazi. – Naprotiv, on negira da je kobne večeri uopšte bio u blizini kuće nesrećne žene. Naša saznanja, međutim, kazuju da je R. Đ bio samo izvršilac dela, a da je pljačku organizovao drugi čovek, za kojim se intenzivno traga.

Podsetimo, R. Đ je, kako se sumnja, pod okriljem mraka upao u kuću nesrećne žene koja živi nedaleko od park šume Kraljevica. On je razvalio ulazna vrata i iz kreveta izvukao ženu koja je spavala.

Prvo ju je brutalno prebio i mučio tražeći novac, da bi je nakon toga i – silovao! Lekari se, zbog mnogobrojnih povreda i krvarenja, bore za život ove žene koja je smeštena na Odeljenju intenzivne nege.

R. Đ se sumnjiči da je, uletevši u kuću, pritrčao M. R. i rekao joj: „Daj pare i neću ti ništa!“ Starica mu je objasnila da nema novca, nakon čega je usledila prava tortura. Napadač je strgao zavesu i njome vezao ženu z

a stolicu.

TRAGOVI U KUĆI

STARICA je posle zločina nekako uspela da pozove komšinicu, a ubrzo je stigla policija i obavila uviđaj. Tragovi koje su inspektori pronašli u kući M. R. pomogli su im da brzo dođu do R. Đ. i odmah ga uhapse.

Dok je obavljao premetečinu kuće, povremeno bi pesnicom udarao u lice M. R. i gušio je. Batinanje je potrajalo oko dva sata. Na kraju, videvši da nema novca, nasilnik je baku oborio na pod i butalno je silovao. Žena je počela da krvari, nakon čega je R. Đ. oteo 1.500 dinara iz njenog novčanika, nešto zlatnog nakita i zatim pobegao sa mesta zločina.

IZVOR: NOVOSTI.RS

Dodaj komentar