Društvo

Najbolji zaječarski gimnazijalci nagrađeni putovanjem na Stavros

FOTO: gimza.edu.rs

Zaječarski gimnazijalci, kao i tri učenice iz Ekonomsko-trgovinske škole, koji su ostvarili uspeh na državnim takmičenjima, nagrađeni su putovanjem na Stavros u Grčkoj.

Od 17. septembra do 27. septembra 2019. godine, 16 zaječarskih gimnazijalaca boravilo je u Stavrosu (Grčka). Oni su nagrađeni zahvaljujući rezultatima koje su ostvarili u prethodnoj školskoj godini kada su osvojili jednu od prve tri nagrade (mesta) na državnim takmičenjima.

Nagrađeni su: Petar Vasiljević (Državno takmičenje iz matematike 2. nagrada, Državno takmičenje iz informatike 2. nagrada), Zoran Lunganović (Državno takmičenje iz fizike 2. nagrada, Državno takmičenje iz matematike 3. nagrada, matematički turnir “Arhimedes” 3. nagrada), Branko Grbić (Državno takmičenje iz informatike 1. nagrada), Lazar Stanojević (Državno takmičenje iz matematike 3. nagrada, matematički turnir “Arhimedes” 3. nagrada), Iva Maletić (Кros RTS-a 1. mesto, republičko takmičenje u atletici 800m 1.mesto), Emilija Gagić (republičko takmičenje iz književnosti – Кnjiževna olimpijada 2. mesto), Stevan Vugdelija (Državno takmičenje iz fizike 2. nagrada), ženski odbojkaški tim – Jovana Đorđević, Iva Tošić, Jovana Lazarevska, Iva Georgijev, Jovana Đurđević, Mija Ranđelović, Teodora Dragojević, Jana Milenković i Кristina Nicić (Državno takmičenje u odbojci – 3. mesto).

FOTO: gimza.edu.rs

Na put je trebalo da krenu još Nevena Mušatović (republičko takmičenje u znanju španskog jezika – 2. mesto) i Anđela Bešir (Državno takmičenje iz fizike 2. nagrada) ali su bile sprečene iz opravdanih razloga.

U toku svog boravka u Stavrosu imali su prilike da obiđu i Solun, a sa gimnazijalcima zajedno boravile su i tri učenice iz Ekonomsko-trgovinske škole.

„Zahvaljujemo se turističkoj agenciji VIA Travel 019 koja je donirala 6 letovanja našim učenicima (Gimnaziji i Ekonomskoj školi po 3) i organizovala putovanje. Čestitamo još jednom svima i želimo im puno sreće i uspeha u nastavku školovanja!“, poručuju iz Gimnazije Zaječar.

FOTO: gimza.edu.rs

Dodaj komentar