Društvo Izdvajamo

Savindan obeležen u zaječarskoj Gimnaziji

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Povodom školske slave, Svetog Save u zaječarskoj Gimnaziji tradicionalno je priređena prigodna svečanost na kojoj su pored svečanog sečenja kolača dodeljene i nagrade najboljim učenicima i nastavnicima za ostvarene rezultate u prethodnoj godini.

Za zaječarsku Gimnaziju 2019. godina bila je rekordna, jer su, kako kaže direktor škole Srđan Stanojević njeni učenici i nastavnici osvojili ukupno 35 nagrada.

Srđan Stanojević

„U poslednjih 11 godina (od 2009. do 2019.) osvojeno je ukupno 190 nagrada na brojnim državnim i međunarodnim takmičenjima.

Ja sam izuzetno zadovoljan radom nastavnika i pre svega učenika i očekujem da ova 2020. godina bude približno uspešna kao i prethodna“, rekao je Stanojević.

Među nagrađenim maturantima našao se je i Petar Vasiljević koji je proglašen za đaka generacije. Tokom školovanja on je osvojio prvu nagradui na takmičenju iz matematike u Vidinu, kao i na Državnom takmičenju iz programiranja, druge nagrade na: Državnom takmičenju iz matematike, , na matematičkom turniru „Kengur“, i 3. nagradu na Međunarodnom takmičenju iz programiranja u Rumuniji.

Na današnjoj svečanosti nagrađen je, kao đak generacije, i nagradom iz Fonda majora Colovića.

Petar Vasiljević / FOTO: Zaječar online

“ Ovo je samo kruna dosadašnjeg uspeha. Planiram da upišem softverski inženjering na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, a kasnije i da radim u nekoj dobroj programerskoj kompaniji“, rekao je Vasiljević.

Njegov vršnjak Branko Grbić je tokom prošle školske godine osvojio prvu nagradu na republičkom takmičenju iz matematike, a ove školske godine drugo mesto na međunarodnom takmičenju iz matematike u Vidinu.

Grbiću je, kako kaže, druga nagrada na smotri radova iz fizike, koju je osvojio 2019. godine njemu najdrža od svih.

Branko Grbić / FOTO: Zaječar online

„Uspeh zavisi od nas samih, jer svako mora da radi na sebi da bi ostvario svoje ciljeve. Planiram da se ubuduće bavim i programiranjem i muzikom“, kaže Grbić.

Za zaječarsku Gimnaziju prethodna godina bila je izuzetna i kada su međunarodne aktivnosti škole bile u pitanju, jer su njeni učenici i nastavnici putovali u čak 10 različitih zemalja sveta.

Dodaj komentar