Društvo

Nagrade za najuspešnije učenike i nastavnike na Savindan u Gimnaziji

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Povodom školske slave, Svetog Save, u ponedeljak, 27. januara u zaječarskoj Gimnaziji tradicionalno će biti priređena prigodna svečanost na kojoj će pored svečanog sečenja kolača biti dodeljene i nagrade najboljim učenicima i nastavnicima za ostvarene rezultate u prethodnoj godini.

Za zaječarsku Gimnaziju 2019. godina bila je rekordna, jer su njeni učenici i nastavnici osvojili ukupno 35 nagrada, uključujući i maturante koji su završili školovanje u junu. Prema rečima direktora škole Srđana Stanojevića u poslednjih 11 godina (od 2009. do 2019.) osvojeno je ukupno 190 nagrada.

„Prethodna godina bila je izuzetna i kada su međunarodne aktivnosti škole bile u pitanju. Učenici i nastavnici naše škole putovali su u 10 različitih zemalja sveta – Francusku, Švedsku, Belgiju, Nemačku, Grčku, Tursku, Bugarsku, Italiju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Sve te aktivnosti organizovane su kroz takmičenja, usavršavanja, saradnju sa drugim školama, projekte i festivale“, istakao je Stanojević.

On je podsetio da će prilikom svečanosti povodom školske slave 27. januara osim nagrada za  najbolje učenike i nastavnike, biti dodeljene i novčane nagrade najboljim maturantima iz Fonda majora Stanimira Colovića, nekadašnjeg učenika Gimnazije.

Nagrade iz Fonda majora Colovića dobiće Petar Vasiljević, Anđela Bešir i Branko Grbić, učenici odeljenja IV – 4.

Početak svečanosti je u 11 časova u fiskulturnoj sali.

Evo i spiska nagrađenih:

 

Dodaj komentar