fbpx
Društvo

NA ZAJEČARSKOM SKVERU PROMOVISANJEM AKTIVNOSTI OBELEŽEN SVETSKI DAN CRVENOG KRSTA

Volonteri Zaječarskog Crvenog krsta promovisali su danas svoje aktivnosti od 9 do 13 sati na zaječarskom Gradskom skveru.

Nedelja Crvenog krsta od 8. do 15. maja i u gradu na Timoku biće obeležena nizom aktivnosti.

Volonter zaječarskog Crvenog krsta Natalija Simonović podsetila je da se Svetski dan Crvenog krsta, 8. maj ove godine obeležava pod nazivom „Svuda za svakoga“ i da je cilj obeležavanja čitave nedelje ali i ovog svetskog dana upravo da se proširi znanje javnosti o Međunarodnom pokretu Crvenog krsta kroz različite aktivnosti koje sprovode kako bi najugroženijem stanovništvu olakšali život.

Crveni Krst Zaječar u sredu, 9. maja organizuje pokaznu vežbu prve pomoći na Trgu Nikole Pašića u Zaječaru u kojoj će učestvovati „Petlići“ učenici drugog razreda osnovne škole Ljuba Nešić, a od 18 do 20 časova ujedno će biti promovisan i Program borbe protiv trgovine ljudima.

Narednih dana zaječarski Crveni krst uručiće pomoć šestočlanoj porodici Danković iz Grljana i organizovati svečanu dodelu priznanja dobrovoljnim davaocima krvi, kao i izložbu likovnih i literarnih radova nastalih u okviru konkursa „Krv život znači“.

U okviru obeležavanja nedelje Crvenog krsta planirano je i da zaječarski predstavnici u okviru akcije „Paket za novorođenu bebu“ uruče pakete bebama rođenim upravo od 8. do 15. maja.

Poseta zaječarskoj porodilištu planirana je za ponedeljak, 14 maja u 10 časova.

Dodaj komentar