fbpx
Politika

Na sednici usvojena odluka o pristupanju izrade Lokalnog akcionog plana za Rome

romi
foto: radiomagnum.rs

Na današnjem zasedanju Skupštine grada Zaječara odbornici su doneli odluku o pristupanju izradi Lokalnog akcionog plana za Rome na teritoriji grada za period od 2017. do 2021. godine.

Cilj izrade pomenutog plana je aktivno učešće Roma u društvenom životu i unapređenje uslova za njihov lični i društveni razvoj  na teritoriji grada.

Osnov za donošenje pomenute odluke grada sadržan je u Strategiji za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji za period od 2016. do 2025. godine u kojoj je predstavljena potreba lokalne samouprave da pripremaju i usvajaju lokalne akcione planove, usklađene sa realnim lokalnim, ekonomskim i socijalnim razvojem.

S tim u vezi Gradski većnici grada Zaječara imenovaće i radnu grupu čiji će osnovni zadatak biti izrada pomenutog lokalnog akcionog Plana za Rome sa teritorije grada.

1 komentar

  • Драго ми је што је покренуто питање израде локалног плана за Роме. Међутим, огорчен сам што локална управа града Зајечара већ 10 година игнорише друштвену потребу за израдом локланог плана акције за децу града Зајечара. Уосталом, то само потврђује да локална управа нема здраву политику која би садржала позитиван однос према најмлађој и најрањивијој популацији.

Dodaj komentar