Društvo

NA HUMANITARNOJ AUKCIJI PRIKUPLJENO 34.200 DINARA ZA PORODICU STEFANOVIĆ IZ VRATARNICE

foto: radiomagnum.rs

NA DANAŠNJOJ AUKCIJI U ZAJEČARU PRODATO SVIH 46 IZLOŽENIH ŠOLJA. SAKUPLJENO 34.200,00 DINARA. POJEDINA ZAJEČARSKA PREDUZEĆA NAJAVILA UČEŠĆE U OVOJ AKCIJI.

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Fondacijom Iskorak i hotelom Srbija Tis u Zaječaru organizovao je danas humanitarnu aukciju za pomoć porodici Stefanović iz Vratarnice.

Na današnjoj aukciji izloženo je 46 šolja koje su mališani obuhvaćeni programom „Zajednički program za inkluziju romske dece i dece iz osetljivih grupa“ oslikavali na likovnoj radionici koja je proteklih dana organizovana u saradnji sa likovnom grupom „Mozaik“ iz Zaječara.

Vladan Marković, sekretar zaječarskog Crvenog krsta podseća da je reč o trećoj humanitarnoj aukciji u organizaciji ove humanitarne organizacije.
„Ove akcije su veoma bitne za socijalno ugroženo stanovništvo. Malo podrške od strane društva predstavlja veliki doprinos za ove porodice“, rekao je Marković.

-Sva sredstva danas prikupljena namenjena su porodici Stefanović iz Vratarnice, a naknadno će biti odlučeno da li će sredstva biti iskorišćena za kupovinu kuće ili pokućstva, dodaje Marković.

Dejan Perić ispred Fondacije Iskorak naglašava humanitarno delovanje ove fondacije i dodaje:
„Jedna od delatnosti naše fondacije je humanitarno delovanje na teritoriji grada Zaječara i Timočkke krajine. Uvek se rado odazovemo svakom pozivu i pomognemo koliko smo u mogućnosti“, kaže Perić.

Otac porodice Stefanović, kojoj su namenjena sredstva sa današnje aukcije za kupovinu nove kuće, kaže da bi za njegovu porodicu nova kuća imala ogroman značaj.
-To bi bio naš dom u kome bismo mogli da živimo, radimo, privredjujemo i da se komotno osećamo. Naša porodica bi bila bezbedna, a to je najbitnije, istakao je Stefanović.

Humanitarnoj aukciji prisustvovali su i predstavnici lokalne samouprave, predstavnici Regionalne privredne komore Zaječar, zaječarsko sveštenstvo, kao i brojne druge ličnosti iz privrednog, kulturnog i društvenog života grada.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar