Društvo

NA DRUGOJ POLUFINALNOJ VEČERI NASTUPILO JOŠ 5 DEMO BENDOVA: Evo i kojih…

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Po završetku nastupa grupe „Galija“ drugog dana 52. Gitarijade u Zaječaru otpočelo je i drugo polufinalno veče na kome nastupa ukupno 5 bendova.

Prva na bini nastupila je grupa građana okupljenih u okviru muzicke grupe „GMO“ iz Zajecara.

Lični žanrovski uticaj članova kako kažu, odražava se i na na muzicki stil grupe, te se moze prepoznati fuzija pravaca poput: rock’n’roll, grunge, blues, funk, reggae…

U okviru prateceg programa 52-te Zajecarske Gitarijade nakon „GMO“ nastupila je i „Aleja velikana“, beogradska grupa osnovana 2016. godine, čiji članovi dolaze iz različitih delova Srbije.

Svoju muziku opisuju kao mešavinu različitih žanrova, uključujući hip- hop, fank, rege, roknenrol, koju oni sami nazivaju brz. 

Za titulu najboljeg benda na 52. Gitarijadi boriće se još jedan bend iz prestonice „AMNEZIJA“.

Bend je osnovan u leto 2005. godine kada je i održao prvu klupsku svirku. Tokom svih ovih godina postava se nekoliko puta promenila, ali uživanje u rok svirci nije prošlo. Amnezija je nastupala u skoro svim beogradskim klubovima izvodeći domaće rok hitove, a pre nekoliko godina započet je i autorski rad.

„THE SYNERGY“, alternativni bend iz Tuzle 4. je bend koji se druge večeri Gitarijade predstavili zaječarskoj publici.

Pesma i stil muzike koju bend predstavlja je u startu pobrala dosta pozitivnih kritika kao „osveženje“ na muzičkoj sceni. Vrsta muzike koju svira bend «the Synergy» najviše naginje na alternativni rock, mada je tu i dosta drugih muzičkih pravaca.

I poslednji, ali ne i manje važni nastupila je grupa ROV, iz Smedereva.

Dodaj komentar