fbpx

PREDIZBORNI MARKETING

Društvo

Na Dan Svetog Valentina istraživali smo kako negovati LJUBAV (VIDEO)

PREDIZBORNI MARKETING

Postoje razne teorije o roku trajanja zaljubljenosti i tome zašto parovi vremenom postaju manje srećni u vezi.

Jovan Dučić je jednom lepo napisao, u ljubavi i religiji sve počiva na osećanju i verovanju u neverovatno.

dan-ljubavi

Jasmina Nikolić, klinički psiholog zaječarskog Doma zdravlja kaže da zaljubljenost može da potraje i više godina, ali da je to pre izuzetak, a ne pravilo. Problem je, prema njenim rečima, u tome što se ljudi različito ponašaju kada su zaljubljeni i kada se odljube, a evo i šta činiti kad zaljubljenost prodje?

“Kada prođe zaljubljenost to ne znači da mi prestajemo da volimo. Možda taj odnos dobija neki drugi karakter u smislu da formiramo jedan postojaniji odnos, a možda čak ponekad i jedan odnos koji je realniji”, kaže Nikolić i objašnjava:

“Sama zaljubljenost može da podrazumeva da u toj prvoj fazi, svog partnera ili partnerku vidimo malo drugačije i da joj pridodajemo možda neke osobine koja ona možda suštinski i nema. A da nakon toga nekim kontaktima, upoznavanjima i trajanjem tog emotivnog odnosa mi negde ulazimo u neku fazu realnijeg viđenja. Tada sagledavamo i nešto što možda u prvom trenutku nismo videli i što nam možda manje odgovara. I to je onda momenat kada zapravo uspostavljamo neku ravnotežu  ili prihvatamo neke osobine te ličnosti ili jednostavno ne nalazimo sebe u tom novom odnosu i onda izlazimo iz njega”.

Dakle zaljubiti se nije teško, ali održati ljubav je već malo komplikovanije. Bez kompromisa, tolerantnosti, nesebičnog davanja sebe, ali i traženja mnogo toga zauzvrat teško da ćemo na tom putu i uspeti.

Zato ne zaboravite, voleti se na znači gledati se međusobno već zajedno gledati u istom smeru.

Na dan ljubavi istraživali smo da li zaljubljenost može da se neguje i kako da ona preraste u ljubav.

Pogledajte prilog “Online televizije”:

Dodaj komentar