Društvo Politika

Momirović nezadovoljan prugom Zaječar-Knjaževac: Imali smo pritisak robnog transporta

Atlas Servis - 24h pomoć na putu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović danas je pri poseti Zaječara izjavio da je na sastanku sa gradonačelnikom Ničićem bilo reči o proširenju železnice i mogućoj saradnji sa Rumunijom i Bugarskom. Momirović kaže da je svestan da je stanje pruge između Zaječara i Knjaževca u lošem stanju i da saobraćaj ne bi bio pušten da nije bilo pritiska od strane velikih kompanija.

Ministar Momirović zajedno sa Boškom Ničićem danas je imao priliku da obiđe radove kod Brusnika, za koje je Vlada Srbije uložila 75 miliona dinara.

Ničić najavljuje radove na deonici od 7km, od ulice Crvene armije, sve od vražogrnačke rampe do izlaska iz sela Zvezdan. Na ovoj deonici biće i asfaltiranja ali i zamene vodovodnih i kanalizacionih cevi.

,,Tačno je i to da su ostali još ne neki, nego još dosta pravaca u koje treba da se investira. Pre svega u ulicu Crvene Armije. Mi smo toga svesni i u narednom periodu, kako je gradonačelnik rekao, fazno ćemo rekonstruisati tu ulicu“, rekao je Momirović.

Momirović je progovorio i o, kako on kaže, najvećem ekološkom projketu u istoriji Srbije, projektu ,,Čista Srbija“, za čiju investiciju je predviđeno oko 40 miliona evra za Zaječar. Naime, planira se 65km potpuno nove kanalizacione infrastrukture i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Ministar je naveo da je nužno i izgraditi obilaznicu oko Zaječara i da se Zaječar načini jednim od najatraktivnijih gradova u Srbiji. On navodi da na instfrastrukturi nije rađeno od sedamdesetih godina prošlog veka, te da sada i kada nema rezultata, nema ih jer je kriv vremenski okvir.

Momirović se osvrnuo i na stanje pruge Zaječar i Knjaževac govoreći da je i sam upoznat sa lošom rekonstrukcijom pruge.

,,Mi smo sredili dosta solidno deo od Knjaževca do Niša. Imali smo pritisak robnog transporta. Da li smo mi pogrešili time? O tome možemo da debatujemo, ali da nismo to uradili ugrozili bismo veliki broj radnih mesta“, rekao je Momirović i dodao da postoji ideja stvaranja i prekogranične saradnje.

Dodaj komentar