Politika

Mirković preti da se članovi SNS-a neće povući sa trga ?!

foto: opozicionar.com

Kako saznaje Opozicionar, pre pola sata završen je sastanak u zaječarskoj policiji na kome su pripadnici republičkog MUP-a ubeđivali predstavnike opozicije da otkažu miting najavljen za 9. mart, jer postoji mogućnost da članovi SNS-a, koji su tog istog dana zakazali protest, odbiju da se povuku sa trga! Predsednik Pokrta “Živim za Krajuinu” Boško Ničić kaže da pripadnici beogradskog MUP-a traže da opozcija otkaže svoj miting kako bi se izbgeli mogući sukobi. U protivnom, MUP će oba skupa zabraniti!

“Kaži da je moguće da dođe do sukoba i da ne bi bilo lepo da iz Srbije ode slika kako se u Zaječaru ljudi tuku. Ponovio sam da su za sve samo oni odgovorni i samo policija može da obezbedi da se članovi SNS-a povuku sa trga, odnosno da samo oni mogu da obezbede da oba skupa prođu bez incidenata. Ne razumem zašto od Saše Mirkovića ne traže da oni otkažu skup, jer mi smo naš prvi zakazali. I ne samo to, taj takozvani kontramiting je 26. februara prijavljen kao koncert pobednika Gitarijade u Zaječaru, pa je sad odejdnom posato miting pristalisa Saše Mirkovića i SNS-a, priča Ničić i dodaje da je policiji naglasio da on ne može sad da otkaže ljudima iz cele Srbije koji su najavili dolazak na miting koji je prijavljen kao muzičko-scenski događaj.

Ničić ističe i da je pitao zbog čega ne zabrane opštinski skup, koji je pretvoren u politički, ali su mu objasnili da to ne bi bilo uredu. Uglavnom, MUP će večeras doneti konačnu odluku o zabrani oba ili održavanju samo jednog skupa. Inače, opozicija je svoj skup prijavila još 23. februara, a na trgu je sada postavljena bina i ozvučenje za skup podrške Saši Mirkoviću i SNS-u. Postavlja se pitanje kako je moguće da se održi miting SNS-a, kada je Skupština grada Zaječara donela odluku da se na trgu ne mogu održavati politički, ni verski skupovi?

Dodaj komentar