Društvo Izdvajamo

Ministarstvo prosvete izdvojilo 18 miliona dinara za zaječarske škole

FOTO: zajecaronline.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja izdvojilo je ukupno oko 18 miliona dinara za saniranje krovova na školskim objektima u Zaječaru i za opremanje kabineta, istakao je ministar prosvete Branko Ružić prilikom svoje posete.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić posetio je Školsku upravu u Zaječaru, kao i zaječarski srednjoškolski centar. Nakon toga, prisustvovao je sastanku u Gradskoj upravi Zaječar.

FOTO: zajecaronline.com

Prilikom posete zaječarskoj Gimnaziji, ministar Ružić je rekao da je za saniranje krovova na školskim objektima u Zaječaru i za opremanje kabineta, resorno ministarstvo opredelilo oko 18 miliona dinara.

„Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na osnovu velikog broja zahteva uspelo da opredeli sredstva za zaječarske škole. Muzička škola „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru dobiće oko 14 miliona dinara za sanaciju krova. Srednja Tehnička škola će dobiti za opremanje kabineta 1,5 miliona dinara, Gimnazija će dobiti pola miliona dinara za opremanje i takođe biće saniran krov u sedištu Školske uprave u Zaječaru i za to je opredeljeno nešto više od 2 miliona dinara. To je pokazatelj da resorno ministarstvo i Vlada Republike Srbije žele da pomognu shodno mogućnostima“, kaže Ružić.

FOTO: zajecaronline.com

On se ovom prilikom zahvalio svim prosvetnim radnicima i vannastavnom osoblju koji uspešno rade svoj posao i u vreme pandemije virusa korona.

„Preko 45.000 prosvetnih radnika u Srbiji do sada je vakcinisano. U ime Vlade Republike Srbije i resornog ministarstva dugujem veliku zahvalnost svim prosvetnim radnicima i vannastavnom osoblju i svima koji su uključeni u ovaj proces. Imali smo jako težak period u prethodnih godinu dana“, dodao je Ružić.

Branko Ružić, ministar prosvete; FOTO: zajecaronline.com

Kako je istaknuto, sutra će biti razmatrano da li će mlađi osnovci preći na online nastavu ili će pohađati nastavu na neki drugi način.

„Sutra će biti odlučeno kako će mlađi osnovci pohađati nastavu, očekujemo sutra pre sednice Vlade da donesemo tu odluku. Razradili smo nekoliko modela. Zdravstveni deo Kriznog štaba je taj koji predlaže određene mere. Vodimo računa o tome i šta roditelji kažu, jer je nezgodno ostavljati decu kod kuće ukoliko oba roditelja imaju radnu obavezu. Videćemo kako će to funkcionisati. Podsećam da obrazovni sistem nije mesto gde dolazi do transmisije korona virusa. Što se tiče predškolskih uzrasta, nije realno staviti ih u taj režim, a što se tiče mlađih osnovaca, sutra ćemo doneti tu odluku.“

Ružić je dodao da će resorno ministarstvo pomoći deci koja su uspešna na takmičenjima.

„Ima dosta darovite dece, ne samo u Zaječaru, već širom Srbije. Mnoge medalje na Međunarodnim olimpijadama dobijaju naša deca, iako još uvek nisu na nivou onog ambijenta vaspitno obrazovanog u kome jesu neka druga deca iz drugih država i naš stav jeste da svakako svu tu decu pomognemo.“

Ružić se kratko osvrnuo i na kampanju za lokalne izbore u Zaječaru 28. marta.

„Ja sam u kampanji Vlade Republike Srbije, i to je najvažnije. Da li ću kasnije biti u kampanji svoje stranke, to je stvar o kojoj ja donosim odluku. Mislim da je najvažnije da svi budemo u kampanji za imunizaciju, za borbu za naše zdravlje, naše nacije, građana i građanki.“

U Gradskoj upravi u Zaječaru, ministar Branko Ružić sastao se sa zamenicom gradonačelnika Zaječara Marinom Milić i v.d. direktorom Doma učenika srednjih škola u Zaječaru Selenom Ničić.

FOTO: zajecaronline.com

Dodaj komentar