fbpx

Ministar Vulin obišao pripadnike Zajedničkih snaga Vojske i Policije na objektu „Mokranje“ kod Negotina (VIDEO)

Preporuka:

In memoriam: Dragoslav Radojević (1953-2019.)

Zaječarac Dragoslav Radojević, jedan od osnivača i dugogodišnji predsednik Organizacije osoba sa amputiranim ekstremitetima preminuo je u utorak, 12....

Dan domaćeg filma u Negotinu

Filmski centar Srbije u saradnji sa DOKSrbija nastavlja realizaciju projekta Dan domaćeg filma, ove godine u 20 gradova Srbije...

Dnevni horoskop za PONEDELJAK – 11. novembar 2019.godine

Aspekt Merkura u Škorpiji na početku nove sedmice i njegova konjunkcija sa Suncem, a sve se dešava tek jedan...
- Reklama -

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića i komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića obišao juče pripadnike Zajedničkih snaga Vojske Srbije i MUP Republike Srbije, angažovane na obezbeđenju državne granice na posednutom objektu „Mokranje“ kod istoimenog graničnog prelaza.

http://www.mod.gov.rs

O zadacima koje realizuju pripadnici Zajedničkih snaga, kao i o stanju u Sektoru „V“, ministra odbrane su informisali pukovnik Vladeta Baltić, komandant Zajedničkih snaga Vojske i MUP-a za obezbeđenje dela državne granice i potpukovnik Zoran Cvetanović, komanadant Sektora „V“, a potporučnik Aleksandra Andonov, komandir posednutog objekta „Mokranje“, o stanju na tom objektu.

http://www.mod.gov.rs

“ Na teritoriji Republike Srbije se danas nalazi nešto oko 4.000 migranata, što je svakako broj koji možemo da kontrolišemo.

Njihov daleko najveći broj se nalazi u našim prihvatnim centrima, gde su kontrolisani, gde su medicinski zbrinuti i na svaki drugi način zaštićeni.

Ne samo oni, već su zaštićeni i svi naši građani. Mešovite snage Vojske i Policije su za ovih godinu dana sprečile oko 22.000 migranata da ilegalno uđu u našu teritoriju.

I možete da zamislite kako bi izgledalo da nije bilo svih ovih devojaka i momaka iz MUP-a i Vojske Srbije, kako bi izgledala naša zemlja da je migrantska kriza bila potpuno nekontrolisana, da nije bilo svih njih koji su svakoga dana, bez obzira na vremenske uslove i bez obzira na bilo kakve teškoće i opterećenja bili ovde, radili i sprečavali da naša teritorija postane predmet ilegalnih migracija, da se naš svakodnevni način života ugrožava i da se sve one negativne pojave koje prate migrantsku krizu ispoljavaju na teritoriji Republike Srbije“, rekao je ministar odbrane.

http://www.mod.gov.rs

On je istakao da svi pripadnici Vojske Srbije i MUP-a odlično sarađuju na zadatku čuvanja državne granice i naše teritorije, i da vode računa kako bi svaki građanin ove zemlje bio bezbedan, a svaki migrant ostvario svoja prava, koja se poštuju.

“ Vlada Republike Srbije se iskreno zahvaljuju svim pripadnicima Vojske Srbije i MUP-a na izuzetnoj hrabrosti, izuzetnom požrtvovanju i svemu onome što su radili da se i ugled naše zemlje u vreme migrantske krize značajno poveća“, naglasio je Aleksandar Vulin i dodao da su sve druge zemlje imale u tome loša iskustva.

http://www.mod.gov.rs

Vulin je istakao da se sve druge zemlje veoma često nisu baš pokazale kao dobro organizovane i ne baš dobri domaćini, a mi smo se pokazali kao zemlja koja je izuzetno dobro organizovana koja je u stanju da zaštiti ove ljude, ali na prvom mestu da zaštiti svakodnevni život svakog od naših građana.

http://www.mod.gov.rs

“ Mi ćemo nastaviti da se ponašamo tako i u narednom periodu, na prvom mestu vodeći računa o svakodnevnom životu garađana Srbije, o zaštiti naše teritorije i o tome da poslednice migrantske krize ne smeju da ugroze nijednog građanina Srbije“, istakao je ministar Vulin.

 

http://www.mod.gov.rs

http://www.mod.gov.rs

Po obilasku su pukovnik Vladeta Baltić, komandant Zajedničkih snaga i glavni policijski savetnik Nenad Vučić, načelnik Regionalnog centra granične policije prema Republici Bugarskoj, rekli da je saradnja Vojske i Policije na visokom nivou, da se zajedničkim radom kreiraju zadaci i uspešno realizuju, što je doprinelo bitnom smanjenju ilegalnih migranata na ovom prostoru.

Mlada potporučnica Aleksandra Andonov, komandir posednutog objekta „Mokranje“, rekla je da se zadaci, koje svakodnevno izvršavaju s pripadnicima Žandarmerije i granične policije, realizuju na vreme, bez pogovora, i da nije bitno ko je ispred stroja, niti da li je muško ili žensko.

Pogledajte video Ministarstva odbrane Republike Srbije:

izvor: mod.gov.rs

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Oblačno i kišovito u Zaječaru

Republički hidrometeorološki zavod Srbije upozorio je da se danas u košavskom području i na planinama očekuje vetrovito s jakim i olujnim jugoistočnim vetrom, koji...

Moleban za izgradnju hrama u Šipikovu

U Šipikovu, selu nadomak Zaječara održan je moleban za izgradnju Hrama Svetog proroka Ilije. Pravoslavnom crkvenom bogosluženju prisustvovali su Episkop timočki Ilarion, gradonačelnik Zaječara...

Orthodox Celtsi u Omladinskom centru

U okviru turneje povodom 20 godina od izlaska albuma "Green Roses", legendarni keltski rok sastav gostuje u Omladinskim centru u Zaječaru. Jedan od najdugovečnijih bendova...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: