fbpx

Ministar Vulin obišao pripadnike Zajedničkih snaga Vojske i Policije na objektu „Mokranje“ kod Negotina (VIDEO)

Preporuka:

Uskoro vetropark na Crnom vrhu kod Bora

Prvo Vrška Čuka, potom Rtanj, a sada Crni Vrh! Prvo italijanska firma "Bondcom Green Energy" iz Modene, zatim investitori...

Zaječarska škola učesnik projekta „Škola za 21. vek“

Zaječarska Osnovna škola "Hajduk Veljko" učesnik je projekta "Škola za 21. vek". Radi se o programu koji realizuje British Council,...

FOTO DANA: Uz postojeće zagađenje, još malo da „zapržimo čorbu“

Najveći krivci za to što poslednjih meseci dišemo "na škrge" u Timočkoj Krajini su: toplane, industrija, saobraćaj, individualana ložišta,...
- Reklama -

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića i komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića obišao juče pripadnike Zajedničkih snaga Vojske Srbije i MUP Republike Srbije, angažovane na obezbeđenju državne granice na posednutom objektu „Mokranje“ kod istoimenog graničnog prelaza.

http://www.mod.gov.rs

O zadacima koje realizuju pripadnici Zajedničkih snaga, kao i o stanju u Sektoru „V“, ministra odbrane su informisali pukovnik Vladeta Baltić, komandant Zajedničkih snaga Vojske i MUP-a za obezbeđenje dela državne granice i potpukovnik Zoran Cvetanović, komanadant Sektora „V“, a potporučnik Aleksandra Andonov, komandir posednutog objekta „Mokranje“, o stanju na tom objektu.

http://www.mod.gov.rs

“ Na teritoriji Republike Srbije se danas nalazi nešto oko 4.000 migranata, što je svakako broj koji možemo da kontrolišemo.

Njihov daleko najveći broj se nalazi u našim prihvatnim centrima, gde su kontrolisani, gde su medicinski zbrinuti i na svaki drugi način zaštićeni.

Ne samo oni, već su zaštićeni i svi naši građani. Mešovite snage Vojske i Policije su za ovih godinu dana sprečile oko 22.000 migranata da ilegalno uđu u našu teritoriju.

I možete da zamislite kako bi izgledalo da nije bilo svih ovih devojaka i momaka iz MUP-a i Vojske Srbije, kako bi izgledala naša zemlja da je migrantska kriza bila potpuno nekontrolisana, da nije bilo svih njih koji su svakoga dana, bez obzira na vremenske uslove i bez obzira na bilo kakve teškoće i opterećenja bili ovde, radili i sprečavali da naša teritorija postane predmet ilegalnih migracija, da se naš svakodnevni način života ugrožava i da se sve one negativne pojave koje prate migrantsku krizu ispoljavaju na teritoriji Republike Srbije“, rekao je ministar odbrane.

http://www.mod.gov.rs

On je istakao da svi pripadnici Vojske Srbije i MUP-a odlično sarađuju na zadatku čuvanja državne granice i naše teritorije, i da vode računa kako bi svaki građanin ove zemlje bio bezbedan, a svaki migrant ostvario svoja prava, koja se poštuju.

“ Vlada Republike Srbije se iskreno zahvaljuju svim pripadnicima Vojske Srbije i MUP-a na izuzetnoj hrabrosti, izuzetnom požrtvovanju i svemu onome što su radili da se i ugled naše zemlje u vreme migrantske krize značajno poveća“, naglasio je Aleksandar Vulin i dodao da su sve druge zemlje imale u tome loša iskustva.

http://www.mod.gov.rs

Vulin je istakao da se sve druge zemlje veoma često nisu baš pokazale kao dobro organizovane i ne baš dobri domaćini, a mi smo se pokazali kao zemlja koja je izuzetno dobro organizovana koja je u stanju da zaštiti ove ljude, ali na prvom mestu da zaštiti svakodnevni život svakog od naših građana.

http://www.mod.gov.rs

“ Mi ćemo nastaviti da se ponašamo tako i u narednom periodu, na prvom mestu vodeći računa o svakodnevnom životu garađana Srbije, o zaštiti naše teritorije i o tome da poslednice migrantske krize ne smeju da ugroze nijednog građanina Srbije“, istakao je ministar Vulin.

 

http://www.mod.gov.rs

http://www.mod.gov.rs

Po obilasku su pukovnik Vladeta Baltić, komandant Zajedničkih snaga i glavni policijski savetnik Nenad Vučić, načelnik Regionalnog centra granične policije prema Republici Bugarskoj, rekli da je saradnja Vojske i Policije na visokom nivou, da se zajedničkim radom kreiraju zadaci i uspešno realizuju, što je doprinelo bitnom smanjenju ilegalnih migranata na ovom prostoru.

Mlada potporučnica Aleksandra Andonov, komandir posednutog objekta „Mokranje“, rekla je da se zadaci, koje svakodnevno izvršavaju s pripadnicima Žandarmerije i granične policije, realizuju na vreme, bez pogovora, i da nije bitno ko je ispred stroja, niti da li je muško ili žensko.

Pogledajte video Ministarstva odbrane Republike Srbije:

izvor: mod.gov.rs

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Zaječarska škola učesnik projekta „Škola za 21. vek“

Zaječarska Osnovna škola "Hajduk Veljko" učesnik je projekta "Škola za 21. vek". Radi se o programu koji realizuje British Council, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva. U...

Produžen rok za autobuse sa „evro 5“ motorom zbog domaćih proizvođača

Produžen je rok domaćim proizvođačima novih teretnih vozila i autobusa da kompletiraju vozila sa standardom motora najmanje „evro 5” za dve godine zbog njihovog...

Danas je zimski Krstovdan

Srpska pravoslavna crkva 18. januara slavi Krstovdan, kao uspomenu na prve hrišćane koji su primili veru. Praznik se vezuje za slavu krštenja Isusa Hrista,...

Oblačno vreme u Zaječaru

Jutro izvan košavskog područja maglovito. Tokom dana malo do umereno oblačno i suvo, samo će se po pojedinim kotlinama i u Timočkoj Krajini magla...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: