Kultura Politika

MINISTAR ODBRANE ALEKSANDAR VULIN DANAS POSETIO ZAJEČAR: Povod njegovog dolaska je…

Foto: Zaječar online

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je boravio u Zaječaru kako bi prisustvovao Festivalu hrišćanske kulture.

U pratnji pripadnika Vojske Srbije, ministar Vulin je u 13 časova obišao Sabornu crkvu i sastao se sa Episkopom timočkim i arhijerejem nadležnim za rad vojnih sveštenika u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije gospodinom Ilarionom.

Ministar Vulin, istakao je da srpski narod, iznad svega, ceni mir, ali isto tako zna da nema mira bez slobode.

– Sloboda je najviša vrednost našeg naroda i kao pre sto godina, tako i danas, onaj ko misli da može da oduzme slobodu Srbima treba da zna da to, jednostavno, nije moguće.

Da bi bili sigurni, da bi bili slobodni, odlučivali o sebi i sudbini svoje dece, moramo da imamo snažnu i sigurnu državu, kao što moramo da imamo snažnu, zadovoljnu i jaku Vojsku – naglasio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, Vojska Srbije se oslanja na tradicije naših slavnih predaka, Vojska Srbije nastavlja tradicije borbe za slobodu. A očuvanje kulture i tradicije našeg naroda osnova su za očuvanje našeg nacionalnog integriteta, zaključio je Vulin.

Podsećamo, Festival hrišćanske kulture večeras će svečano biti zatvoren koncertom na kome će učestvovati Srpski Pravoslavni pojci u sali zaječarskog pozorišta.

Početak koncerta zakazan je za 19 časova.

Dodaj komentar