fbpx
Glas Paraćina

Mihajlo Đurić, učenik paraćinske Gimnazije osvojio 3. mesto na Republičkom takmičenju iz fizike (VIDEO)

Mihajlo Đurić, učenik druge godine paraćinske Gimnazije sa Republičkog takmičenja iz fizike došao je bogatiji za jedno iskustvo, ali i nagradu više, osvojivši treće mesto u konkurenciji učenika srednjih škola.

Mladom Đuriću ovo nije prva nagrada sa republičkog takmičenja iz ove prirodne nauke, jer je trećeplasirani bio i u osmom razredu kada se takmičio kao učenik osnovne škole, a na prošlogodišnjem Okružnom takmičenju iz fizike bio je PRVI u generaciji srednjoškolaca u svom rodnom Paraćinu.

O svom uspehu Mihajlo skromno govori i mišljenja je da rezultat može biti i mnogo bolji ukoliko bude više vežbao.

“ Zadovoljan sam trećom ngradom, ali mislim da ove godine mogu i bolje. Napornije ću vežbati i nadam se boljem plasmanu“, kaže Mihajlo Đurić.

Prema njegovim rečima da bi se zavolela, fizika najpre treba da se razume, ali i da se voli i uči kako rezultati ne bi izostali.

Svojim vršnjacima poručuje da na časovima budu pažljiviji i da dobro slušaju, jer je fizika jako interesantan i zanimljiv predmet kada upoznate zakone prirode.

Mihajlu su omiljeni dimanima i sistemi kretanja tela, a na ovoj godini školovanja najinteresantnije mu je učenje o fluidima i njihovom kretanju.

Upoznajte Mihajla Đurića, učenika paraćinske Gimnazije:

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Glas Paraćina“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Paraćin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar