fbpx
Društvo

Međunarodni dan mladih obeležen i u Zaječaru

FOTO: zajecaronline.com

Podelom promotivnog materijala, Zavod za javno zdravlje „Timok” prvi put je obeležio „Međunarodni dan mladih” u Zaječaru.

Odsek za promociju zdravlja ZZJZ “Timok” podelom promotivnog materijala iz svojih savetovališta na Trgu oslobođenja u Zaječaru, obeležio je „Međunarodni dan mladih”.

Ivana Jordanov Miletić, psiholog u ZZJZ “Timok” u Zaječaru, kaže da su mladi zainteresovani za rad savetovališta pri Odseku za promociju zdravlja.

“Odsek za promociju zdravlja ZZJZ „Timok” sastoji se od nekoliko savetovališta, kao što su: Savetovalište za brak i porodicu, Savetovalište za mlade, Savetovalište za pravilnu ishranu i Savetovalište za odvikavanje od pušenja, a građani su dobili promotivni materijal iz svakog savetovališta. Dosta mladih je zainteresovano za rad savetovališta. Prvi put obeležavamo ovaj dan u Zaječaru. Podelili smo promotivni materijal koji je jako bitan mladima. Cilj ovakvog dana je da se ukaže na značaj uloge mladih u društvu”, istakla je Ivana Jordanov Miletić, psiholog u ZZJZ “Timok”.

Savetovališta pri Odseku za promociju zdravlja u ZZJZ “Timok” rade svakog radnog dana, od 7 do 15 sati za sve zainteresovane građane.

Međunarodni dan mladih obeležava se svake godine 12. avgusta, a inicijativa je potekla od Ujedinjenih nacija. Cilj je ukazati na značaj uloge mladih ljudi u društvu, podstaći mlade na organizovanje aktivnosti u cilju skretanja pažnje javnosti o svom položaju.

Dodaj komentar