Društvo Izdvajamo

Maturanti plesali na Trgu oslobođenja u Zaječaru (FOTO)

FOTO: zajecaronline.com

Plesom na Trgu oslobođenja u Zaječaru, 510 zaječarskih maturanata pridružilo se mladima u Srbiji, kao i mladima iz cele Evrope koji su deo manifestacije „European Quadrille Dance Festival“.

Tačno u podne, maturanti četiri zaječarske srednje škole, plesali su uz kompoziciju „Slepi miš“, Johana Štrausa. U Zaječaru se ova manifestacija održava od 2007. godine.

FOTO: zajecaronline.com

Učenike završnih razreda srednjih škola i njihove roditelje, direktore i nastavnike, u ime gradonačelnika Zaječara i u svoje lično ime pozdravila je zamenica gradonačelnika Marina Milić.

„Ovaj ples se održava širom Srbije i Evrope, a Zaječar je sa ponosom jedan od gradova u kom ova tradicija traje više godina. Mi ćemo se i u buduće truditi da ova manifestacija nastavi da živi i mi ćemo je podržavati.

Maturantima bih poželela puno sreće u daljem životu i radu i puno sreće u budućem školovanju za one koji se odluče da nastave školovanje. Ukoliko odu na studije u nekom drugom gradu, želja nam je da se oni sa svim stečenim znanjem i iskustvima vrate u Zaječar i da nastave svoj život ovde. Jedino tako Zaječar može da bude grad lepše budućnosti“, istakla je Marina Milić, zamenica gradonačelnika Zaječara.

FOTO: zajecaronline.com

Na kraju plesa, učenici završnih razreda srednjih škola u Zaječaru tradicionalno odigrali su kolo. Organizator manifestacije je Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” u Zaječaru, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Kako je protekao maturantski ples u Zaječaru, pogledajte u galeriji fotografija:

 

Dodaj komentar