Društvo

Manifestacijom „Srcem protiv Nato agresije“ obeležene 22 godine od početka bombardovanja u Zaječaru

FOTO: zajecaronline.com

Manifestacijom „Srcem protiv Nato agresije“, u Zaječaru su obeležene 22 godine od dana početka bombardovanja na Republiku Srbiju.

Udruženje veterana PJP Regija Kragujevac u saradnji sa Nezavisnim sindikatom policije KC Zaječar organizovali su ovu manifestaciju i u Zaječaru. Parastos poginulim policijskim službenicima održan je u crkvi Presvete Bogorodice u Zaječaru.

Кomada za razvoj Timočke brigade u saradnji sa Gradskom upravom Zaječar i SUBNOR-om Zaječar, položila je pre toga venace i cveće na spomenik poginulim borcima u ratovima od 1991-1999. godine.

Zatim su delegacije položile vence i cveće na spomen obeležje ispred Policijske uprave u Zaječaru.

Vence i cveće položile su delegacije: Udruženje veterana PJP Regija Kragujevac, predstavnici potomaka učesnika u ratovima od 1912.-1918. i delegacija 549. motorizovane brigade Vojske Srbije, predstavnici Gradske uprave Zaječar, predstavnici Policijske uprave Zaječar, predstavnici Policijske uprave Bor, predstavnici Udruženja ratnih i mirnodopskih vojnih invalida, Nezavisni sindikat policije i članovi porodica poginulih.

FOTO: zajecaronline.com

Nakon toga, u Policijskoj upravi Zaječar uručene su spomenice predstavnicima porodica stradalih policijskih službenika iz PU Zaječar i PU Bor.

Takođe, održana je i akcija dobrovoljnog davanja krvi u zaječarskom Crvenom krstu, a svoj doprinos ovoj akciji dali su i Nezavisni sindikat policije KC Zaječar i Udruženje veterana PJP regija Kragujevac.

Foto galerija:

 

Dodaj komentar