Društvo

Mališani zaječarskih vrtića u ulozi policajaca

Povodom obeležavavanja slave Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije mališani Predškolske ustanove „Đulići“ posetili su Policijsku upravu Zaječar. Policajci su im na interesantan način predstavili čime se bave i kroz igru ih učili osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju.

Ko su policajci, čime se bave, kako i od koga štite građane, čemu služi njihova oprema i koja su to pravila u saobraćaju koja se moraju poštovati… bila su samo neka od pitanja na koja su deca Predškolske ustanove „Đulići“ dobila odgovor prilikom posete Policijske uprave u Zaječaru.

Prema rečima majora Miroslava Rašića, komandira policijske ispostave Zaječar  deca su imala priliku da se na najbolji način, kroz igru, upoznaju sa osnovama saobraćajne kulture i usvoje nova i znanja i otkriju novi svet kriminalističke forenzike.

“ Deca su imala priliku da na maketi raskrsnice uvežbaju pravilno prelaženje ulicem ali i da kao mali detektivi otkriju skrivena iznenađenja koristeći forenzički alat.

Policija nastoji da bude u korak sa novim interesovanjima i da im na jedan nesvakidašnji način predstavi kako izgleda naš posao i istovremeno im stavi do znanja da smo uvek tu za njih“, rekao je Rašić.

Major Rašić je dodao da je jedan od prioriteta u radu policije upravo zaštita najmlađih, za šta je potrebno napraviti dobre temelje i poverenje u policiju.

Dodaj komentar