fbpx

Mala matura 15, 16. i 17. juna za svršene osnovce

Preporuka:

Richie Ramone u Omladinskom centru

Prvi put, jedan od članova legendarnog pank rok benda "The Ramones", Richie Ramone, nastupiće u Zaječaru. Richie Ramone (Richard Reinhardt)...

JKP „Vodovod“ Zaječar poziva meštane Velikog Izvora zbog usaglašavanja dugovanja

Javno komunalno preduzeće "Vodovod" Zaječar obaveštava da će službena lica Vodovoda vršiti prijem meštana sela Veliki Izvor u službenim...

Rukometašice poražene i od Vrbasa

U okviru utakmice 12. kola rukometne lige za žene, ekipa Zaječara 1949 poražena je na svom terenu od Vrbasa...
- Reklama -

Svršeni osmaci malu maturu polažu naredna tri dana – 15, 16. i 17. juna, od 9 sati. Nakon što budu objavljeni rezultati oni će moći da se upišu u srednju školu za koju obezbede dovoljno bodova.

Ove godine Ministarstvo prosvete je uvelo neke novine. Uvodi se prag znanja za upis u četvorogodišnje škole, pa učenik koji ne osvoji ukupno 50 bodova neće moći da konkuriše za upis u četvorogodišnju školu. Dodatni bodovi koje su učenici osnovnih škola do sada dobijali na osnovu rezultata na takmičenjima, od ove godine se ukidaju.

Inače, i ove godine je mnogo više slobodnih mesta u srednjim školama nego što ima budućih srednjoškolaca. U Zaječaru i selima, osmi razred završilo je 463 đaka, a u četiri srednje škole u Zaječaru ukupno ima 654 slobodnih mesta, od toga 90 za trogodišnja zanimanja.

Izvor: zamedia.rs

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: