fbpx

Lončar: Dve bebe zaražene koronavirusom

Preporuka:

U Timočkoj krajini 18 osoba testirano na koronu: 4 hospitalizovane, ostali u kućnoj izolaciji

U Republici Srbiji je do 15 časova 27. marta 2020. godine registrovano ukupno 528 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od...

AMSS: Registracija vozila obavezna i tokom vanrednog stanja

Auto-moto savez Srbije (AMSS) obaveštava sve vozače kojima ističe registracija da su u obavezi da je produže i pored...

Zaječar: Plaćanje računa za groblje samo u banci, pošti ili putem interneta

Iz Javno komunalnog preduzeća „Higijena" Zaječar obaveštavaju korisnike da blagajna pomenutog preduzeća zbog vanredne situacije neće raditi do daljnjeg....
- Reklama -

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar naveo je da je do sada potvrđeno kod dve bebe u Srbiji prisustvo koronavirusa. Jedna, stara 28 dana nalazi se u bolnici „Dragiša Mišović” dok se druga beba nalazi u kućnoj izolaciji.

“Da, dešava se da imate bebe i decu ali srećom nisu imale nikakve do sada ozbiljnije simptome. Prva beba je isto bila u Beogradu i bila je u kućnoj izolaciji i nije imala simptome. Pod svakodnevnim nadzorom lekara, naravno “, rekao je Lončar za RTS

Doktorka Darija Kisić Tepavčević navela je da koronavirus ne poznaje nijednu granicu.

„Svi smo osetljivi, ne poznaje ni godine, ni pol ni praktično nijednu drugu karakteristiku, ono što jeste učestalo jeste da je veća učestalost smrtnosti kod starijih” , navela je Kisić Tepavčević.

Imunolog Srđa Janković kaže da ne bi trebalo da nas iznenadi to što su zaražene bebe jer se od početka govori da ovaj virus može da zarazi svakoga.

„Druga stvar je ko će dobiti simptome. Kod dece, ne samo beba, klinička slika je blaga sa retkim izuzecima. To su zaista retkosti“ , rekao je Janković.

U Srbiji je ukupno trenutno 303 pacijenta pozitivnih na koronavirus, a 152 pacijenta su na bolničkom lečenju. U taj broj nije uračunato 15 pacijenata koji su izlečeni i koji su otišli kući, rekao je ranije danas Zlatibor Lončar.

Izvor: Insajder

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: