Društvo Izdvajamo

Lončar: Dve bebe zaražene koronavirusom

foto: printscreen/FB Live Video

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar naveo je da je do sada potvrđeno kod dve bebe u Srbiji prisustvo koronavirusa. Jedna, stara 28 dana nalazi se u bolnici „Dragiša Mišović” dok se druga beba nalazi u kućnoj izolaciji.

“Da, dešava se da imate bebe i decu ali srećom nisu imale nikakve do sada ozbiljnije simptome. Prva beba je isto bila u Beogradu i bila je u kućnoj izolaciji i nije imala simptome. Pod svakodnevnim nadzorom lekara, naravno “, rekao je Lončar za RTS

Doktorka Darija Kisić Tepavčević navela je da koronavirus ne poznaje nijednu granicu.

„Svi smo osetljivi, ne poznaje ni godine, ni pol ni praktično nijednu drugu karakteristiku, ono što jeste učestalo jeste da je veća učestalost smrtnosti kod starijih” , navela je Kisić Tepavčević.

Imunolog Srđa Janković kaže da ne bi trebalo da nas iznenadi to što su zaražene bebe jer se od početka govori da ovaj virus može da zarazi svakoga.

„Druga stvar je ko će dobiti simptome. Kod dece, ne samo beba, klinička slika je blaga sa retkim izuzecima. To su zaista retkosti“ , rekao je Janković.

U Srbiji je ukupno trenutno 303 pacijenta pozitivnih na koronavirus, a 152 pacijenta su na bolničkom lečenju. U taj broj nije uračunato 15 pacijenata koji su izlečeni i koji su otišli kući, rekao je ranije danas Zlatibor Lončar.

Izvor: Insajder

Dodaj komentar